Čorba
sa krompirom i mesom
Čorba
sa krompirom i mesom
Sastojci:
Meso (teletina ili neko drugo): 400 g
Krompir: 400 g
Crveni luk: 1 glavica
Mrkva: 2 kom
Tajna mješavina začina: 1 kašika
So: 1 kašikica
Peršun (suhi ili svježi): 1 kašika
Tajna začin za gulaš: 1/2 pakovanja
Ajvar: 1 kašika
Lovorov list, biber, crvena paprika: po želji
Priprema:
Teletinu ili bilo koje drugo meso (junetina, bravetina) isjeckati na male komadiće. Krompir, mrkvu i luk oguliti i isjeći na željenu velićinu. Na malo ulja u tavi zapeći meso i prodinstati ga sa malo vode . U loncu u kojem ćete kuhati čorbu na ulju prvo proprzite luk, zatim dodajte, mrkvu i krompir i malo proprzite sve zajedno. Dodajte izdinstano meso te začinite sve zajedno sa tajna mješavinom začina, soli, dodajte po želji malo bibera i crvene paprike. Zatim dodajte vode tako da pokrije povrće te dobro izmijesajte. Na kraju možete još staviti 3-4 lovorova lista. Kuhajte na blagoj vatri oko 40 minuta. Kad primjetite da je meso i povrce skuhano, dodajte tajna začin za gulaš, peršun, ajvar ili paradajz sos po zelji. Pustite da se jos malo krcka nekih 15 tak minuta da se sastojci svi fino sjedine i uživajte!
Sastojci:
Meso (teletina ili neko drugo): 400 g
Krompir: 400 g
Crveni luk: 1 glavica
Mrkva: 2 kom
Tajna mješavina začina: 1 kašika
So: 1 kašikica
Peršun (suhi ili svježi): 1 kašika
Tajna začin za gulaš: 1/2 pakovanja
Ajvar: 1 kašika
Lovorov list, biber, crvena paprika: po želji