AminaHasanovic

Čorba

sa krompirom i mesom

AminaHasanovic

Čorba

sa krompirom i mesom

Sastojci:

Meso (teletina ili neko drugo): 400 g

Krompir: 400 g

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 2 kom

Tajna mješavina začina: 1 kašika

So: 1 kašikica

Peršun (suhi ili svježi): 1 kašika

Tajna začin za gulaš: 1/2 pakovanja

Ajvar: 1 kašika

Lovorov list, biber, crvena paprika: po želji

Priprema:

Teletinu ili bilo koje drugo meso (junetina, bravetina) isjeckati na male komadiće. Krompir, mrkvu i luk oguliti i isjeći na željenu velićinu. Na malo ulja u tavi zapeći meso i prodinstati ga sa malo vode . U loncu u kojem ćete kuhati čorbu na ulju prvo proprzite luk, zatim dodajte, mrkvu i krompir i malo proprzite sve zajedno. Dodajte izdinstano meso te začinite sve zajedno sa tajna mješavinom začina, soli, dodajte po želji malo bibera i crvene paprike. Zatim dodajte vode tako da pokrije povrće te dobro izmijesajte. Na kraju možete još staviti 3-4 lovorova lista.  Kuhajte na blagoj vatri oko 40 minuta. Kad primjetite da je meso i povrce skuhano, dodajte tajna začin za gulaš, peršun, ajvar ili paradajz sos po zelji. Pustite da se jos malo krcka nekih 15 tak minuta da se sastojci svi fino sjedine i uživajte! 

Sastojci:

Meso (teletina ili neko drugo): 400 g

Krompir: 400 g

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 2 kom

Tajna mješavina začina: 1 kašika

So: 1 kašikica

Peršun (suhi ili svježi): 1 kašika

Tajna začin za gulaš: 1/2 pakovanja

Ajvar: 1 kašika

Lovorov list, biber, crvena paprika: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.