Cheese cake sa borovnicama
Preukusno
Cheese cake sa borovnicama
Preukusno
Sastojci:
Osnova od keksa:: -
125 g maslaca: -
100 g šećera u prahu: -
300 g mlevene plazme: -
120 ml gaziranog soka od pomorandže: -
Čiz fil:: -
600 g krem sira: -
250 g šećera u prahu: -
300 g kisele pavlake 20% mm: -
400 ml slatke pavlake: -
2 kesice želatina: -
100 ml hladne vode: -
Preliv od borovnica:: -
250 g borovnica + za dekoraciju: -
250 ml vode: -
70 g šećera: -
1 vanilin šećer: -
1 kesica želatina + 50 ml hladne vode: -
I još treba:: -
boja Sugar flair grape violet : -
kesica šlaga: -
borovnice i jagode za dekoraciju: -
Priprema:
Osnova od keksa: Izmiksajte maslac i šećer u prahu. Dodajte mlevenu plazmu i još malo izmiksajte. Sipajte sok, promešajte i smesu izručite u kalup veličine 22 cm. Ako imate acetatnu foliju, stavite i nju. Izravnajte i ostavite u frižider da se hladi dok pripremate fil.
Čiz fil: 2 kesice želatina prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Krem sir i šećer u prahu sipajte u sud i špatulom promešajte. Možete i mikserom, najmanjom brzinom 4-5 sekundi. Slatku pavlaku posebno izmiksajte u šlag. Postepeno dodajte u krem sir i mešajte špatulom da se sve sjedini. Na isti način dodajte i kiselu pavlaku. Nabubreli želatin zagrejte u mikrotalasnoj na 4-5 sekundi. U želatin sipajte kašiku čiz fila, dobro promešajte pa sve sipajte u fil. Promešajte i fil podelite na 6 jednakih delova. Jedan deo ostavite u beloj boji a u preostalih pet činija dodajte po malo boje do željenog inteziteta ali tako da svaki fil u činiji bude druge nijanse. Preko keksa stavite beli fil, pa sve naredne filove od najsvetlije do najtamnije nijanse.Vratite u frižider na hlađenje.
Preliv od borovnica: Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri. U blender stavite borovnice, šećer, vanillin šećer i sipajte vodu. Izblendajte. Preručite u šerpu i stavite da se kuva. Kada počne da vri, kuvajte još nekih 4-5 minuta. Skidajte penu koja se stvorila na površini. Sklonite sa vatre i kroz cediljku procedite preliv. Dodajte nabubreli želatin, promešajte i ostavite da se malo prohladi, a onda sipajte lagano preko fila. Pažljivo prebacite u frižider i ostavite najmanje na 3-4 sata, da se ohladi i stegne.
Kada se ohladi i stegne, skinite obruč i acetatnu foliju a onda dekorišite po želji.
Koristim obruč koji stavim direktno na tacnu. Ovog puta sam stavio acetatnu foliju. Ako koristite zamrznute borovnica, nije potrebno prethodno da ih odmrzavate, već ih u blenderu prelijte toplijom vodom i onda izblendajte.
Sastojci:
Osnova od keksa:: -
125 g maslaca: -
100 g šećera u prahu: -
300 g mlevene plazme: -
120 ml gaziranog soka od pomorandže: -
Čiz fil:: -
600 g krem sira: -
250 g šećera u prahu: -
300 g kisele pavlake 20% mm: -
400 ml slatke pavlake: -
2 kesice želatina: -
100 ml hladne vode: -
Preliv od borovnica:: -
250 g borovnica + za dekoraciju: -
250 ml vode: -
70 g šećera: -
1 vanilin šećer: -
1 kesica želatina + 50 ml hladne vode: -
I još treba:: -
boja Sugar flair grape violet : -
kesica šlaga: -
borovnice i jagode za dekoraciju: -