semir551

Lazanje

Okrugle lazanje sa mesom

semir551

Lazanje

Okrugle lazanje sa mesom

Sastojci:

KORE ZA LAZANJE:: -

Jaja: 4

Maslinovog Ulja: 3 Vel. Žl.

Pola Dcl Vode: -

Pola Male Žl. Soli: -

400g Brašna (Glatko): -

NADJEV OD MESA:: -

500g Mljevenog Mesa: -

200g Luka: -

Pola Dcl Masl. Ulja: -

1 Češanj Češnjaka: -

1 Mala Žl. Soli: -

Crnog I Kajenskog Papra Po Želji I Ukusu: -

Malo Listova Peršina, Celera, Bosiljka I Timijana: -

2,5 Dcl Pasirane Rajčice: -

BEŠAMEL:: -

40g Maslaca: -

1 Vel. Žl. Brašna (30g): -

8 Dcl Mlakog Mlijeka: -

1 Mala Žl. Soli: -

Naribati Malo Muškatnog Oraščića: -

DODATNO:: -

250g Topivog Tvrdog Kravljeg Sira: --

150g Biljnog Sira: -

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju pirjati / dinstati luk da se dobro uprži. Točne količine su navedene u popisu sastojaka 
  2. SAVJET: Možete luk i posoliti kako bi pustio tekućinu prije
  3. Dodati sjeckani češnjak i mljeveno meso pa nastaviti 10 minuta
  4. Dodati papar, promiješati a kao opciju dodajte malo listića celera i peršina, bosiljka, timijana ili majčine dušice
  5. Uliti pasiranu rajčicu pa nastaviti još 10 minuta kako bi se tekućina reducirala gotovo u potpunosti
  6. Maknuti sa vatre do upotrebe
  7. U jaja dodati malo maslinovog ulja i soli te pola dl vode a zatim brašno pa umijesiti loptu tijesta
  8. Tijesto za lazanje ostaviti pokrivene 10-15 minuta da se odmori
  9. Nakon proteka vremena, tijesto promijesiti pa podijeliti na 6 jednakih loptica
  10. Svaku lopticu razvaljati na dimenzije okruglog lima / kalupa (26 cm dijagonala)
  11. Za besamel otopiti maslac, dodati brasno i mijesati pola minute
  12. Zaliti sa mlakim mlijekom, dodati so, malo muskatnog orascica i zakuhati
  13. Kad zakuha, maknuti sa vatre i ostaviti da ohladi 5 minuta
  14. Na okrugli kalup premazan sa maslacem slagati lazanje i to KORA-MESO-BESAMEL-SIR, sve dok ne dodje do zadnje kore. Na zadnju koru ide i ostatak besamela.
  15. Lazanje dobro zatvoriti folijom i peku se 50 minuta na 200 C.

    17.  Nakon proteka vremena, maknuti foliju, stavite još sira može u listićima ili renadani koji ste već koristili

    18. Lasagne vratiti natrag upećnicu još 15-20 minuta također na 200 C da se zapeče

    19. Narezati i poslužiti vruće, eventualno i po želji još možete lasagne sa domaćim korama posipati i sa parmezanom

Sastojci:

KORE ZA LAZANJE:: -

Jaja: 4

Maslinovog Ulja: 3 Vel. Žl.

Pola Dcl Vode: -

Pola Male Žl. Soli: -

400g Brašna (Glatko): -

NADJEV OD MESA:: -

500g Mljevenog Mesa: -

200g Luka: -

Pola Dcl Masl. Ulja: -

1 Češanj Češnjaka: -

1 Mala Žl. Soli: -

Crnog I Kajenskog Papra Po Želji I Ukusu: -

Malo Listova Peršina, Celera, Bosiljka I Timijana: -

2,5 Dcl Pasirane Rajčice: -

BEŠAMEL:: -

40g Maslaca: -

1 Vel. Žl. Brašna (30g): -

8 Dcl Mlakog Mlijeka: -

1 Mala Žl. Soli: -

Naribati Malo Muškatnog Oraščića: -

DODATNO:: -

250g Topivog Tvrdog Kravljeg Sira: --

150g Biljnog Sira: -

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.