Musaka
Musaka
Sastojci:
Krompir: 600 grama
Mljeveno meso: 400 grama
Jaje: 3 kom
Vrhnje za kuhanje: 1 čaša
Mlijeko: 1 šoljica
Tajna mješavina začina: 3 kašike
So: 2 kašikice
Kurkuma: 1 kašikica
Vispak crvena paprika: 1 kašikica
Priprema:
Priprema:
              Oguliti krompir, izrezati na tanke krugove i staviti u jednu zdjelu. Krompiru dodajte Tajnu mješavina začina, kurkumu, so, malo crvene paprike te ostalih začina po vašoj želji. Takođe mljeveno meso staviti u drugu posudu i začiniti. U nauljenu tepsiju srednje veličine stavite jedan dio krompira ravnomjerno ga redajući na dno tepsije, zatim naizmjenično redati faširano meso i krompir. Na kraju dodatno poluljite i stavite peći u zagrijanu rernu na 250 stepeni otprilike pola sata. Za to vrijeme umutiti 3 jaja sa vrhnjem za kuhanje i malo mlijeka. Tom smjesom preliti musaku kad se ispeće i nakon toga vratiti 5 min u pećnicu. 
Prijatno!
Sastojci:
Krompir: 600 grama
Mljeveno meso: 400 grama
Jaje: 3 kom
Vrhnje za kuhanje: 1 čaša
Mlijeko: 1 šoljica
Tajna mješavina začina: 3 kašike
So: 2 kašikice
Kurkuma: 1 kašikica
Vispak crvena paprika: 1 kašikica