AminaHasanovic

Musaka

AminaHasanovic

Musaka

Sastojci:

Krompir: 600 grama

Mljeveno meso: 400 grama

Jaje: 3 kom

Vrhnje za kuhanje: 1 čaša

Mlijeko: 1 šoljica

Tajna mješavina začina: 3 kašike

So: 2 kašikice

Kurkuma: 1 kašikica

Vispak crvena paprika: 1 kašikica

Priprema:

              Oguliti krompir, izrezati na tanke krugove i staviti u jednu zdjelu. Krompiru dodajte Tajnu mješavina začina, kurkumu, so, malo crvene paprike te ostalih začina po vašoj želji. Takođe mljeveno meso staviti u drugu posudu i začiniti. U nauljenu tepsiju srednje veličine stavite jedan dio krompira ravnomjerno ga redajući na dno tepsije, zatim naizmjenično redati faširano meso i krompir. Na kraju dodatno poluljite i stavite peći u zagrijanu rernu na 250 stepeni otprilike pola sata. Za to vrijeme umutiti 3 jaja sa vrhnjem za kuhanje i malo mlijeka. Tom smjesom preliti musaku kad se ispeće i nakon toga vratiti 5 min u pećnicu. 

Prijatno!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.