Crveno meso sa povrćem
Tajna
Crveno meso sa povrćem
Tajna
Sastojci:
Meso (teletina,junetina,bravetina): 500 g
Krompir: 300 g
Mrkva: 200 g
Paprika: 150 g
Luk: 100 g
Tajna mješavina začina: 4 kašike
Peršun, crvena paprika,so...: 1 kašika
Ulje i voda: po potrebi
Priprema:
Priprema:
Komad mesa koji želite pripremiti prvo prokuhajte u jednoj običnoj šerpi. Ja sam koristila teletinu sa kostima i kuhala sam nekih 10-tak minuta. Krompir, papriku, mrkvu i luk očistite i isjecite na krupnije komade. U nauljenu tepsiju (sa poklopcem) stavite prethodno pripremljeno meso a okolo njega poredajte povrće. ( Vodu u kojoj se peklo meso možete iskoristiti za pripremu supe.) Preporuka je da stavite na dno tepsije krompir a onda ostatak povrća redati. Kad je sve stavljeno u šerpu posuti sa 4-5 kašika različitih začina navedenih u sastojcima ili po vašoj želji. Sve prelititi sa pola čaše ulja i čašom vode. Poklopiti i peći najmanje 90 minuta na temperaturi od 200-250 stepeni.
Prijatno!
Sastojci:
Meso (teletina,junetina,bravetina): 500 g
Krompir: 300 g
Mrkva: 200 g
Paprika: 150 g
Luk: 100 g
Tajna mješavina začina: 4 kašike
Peršun, crvena paprika,so...: 1 kašika
Ulje i voda: po potrebi