AminaHasanovic

Crveno meso sa povrćem

Tajna

AminaHasanovic

Crveno meso sa povrćem

Tajna

Sastojci:

Meso (teletina,junetina,bravetina): 500 g

Krompir: 300 g

Mrkva: 200 g

Paprika: 150 g

Luk: 100 g

Tajna mješavina začina: 4 kašike

Peršun, crvena paprika,so...: 1 kašika

Ulje i voda: po potrebi

Priprema:

Priprema:
              Komad mesa koji želite pripremiti prvo prokuhajte u jednoj običnoj šerpi. Ja sam koristila teletinu sa kostima i kuhala sam nekih 10-tak minuta. Krompir, papriku, mrkvu i luk očistite i isjecite na krupnije komade. U nauljenu tepsiju (sa poklopcem) stavite prethodno pripremljeno meso a okolo njega poredajte povrće. ( Vodu u kojoj se peklo meso možete iskoristiti za pripremu supe.) Preporuka je da stavite na dno tepsije krompir a onda ostatak povrća redati. Kad je sve stavljeno u šerpu posuti sa 4-5 kašika različitih začina navedenih u sastojcima ili po vašoj želji. Sve prelititi sa pola čaše ulja i čašom vode. Poklopiti i peći najmanje 90 minuta na temperaturi od 200-250 stepeni. 


Prijatno!

Sastojci:

Meso (teletina,junetina,bravetina): 500 g

Krompir: 300 g

Mrkva: 200 g

Paprika: 150 g

Luk: 100 g

Tajna mješavina začina: 4 kašike

Peršun, crvena paprika,so...: 1 kašika

Ulje i voda: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.