AminaHasanovic

Orange cake

Orandž torta

AminaHasanovic

Orange cake

Orandž torta

Sastojci:

Kora: :

Brašno: 2 kašika

Kakao: 3 kašike

Laganini prašak za pecivo: 1/2 kom

Jaja: 4 kom

Šećer: 7 kašika

Mljeveni orasi: 100 g

Vruća voda: 2 kašika

Čoko krema: :

Slatko vrhnje: 500 ml

Vispak čokolada za kuhanje: 300 g

Orange krema: :

Sok od narandže: 500 ml

Laganini puding od vanilije: 2 kom

Šećer: 3 kašike

Slatko vrhnje: 500 ml

Krem sir (abc): 200 g

Preljev: :

Sok od narandže: 200 ml

Šećer: 2 kašike

Želatin: 15 g

Priprema:

Priprema:

1. Za koru potrebno je umutiti žumanjke sa šećerom, dodati vodu, brašno, Laganini prašak za pecivo, orahe, kakao i prethohno umućena bjelanca. Peći na 180°c oko 20 minuta (kalup 26cm). Koru možete preliti sa malo običnog soka od narandže kada se ispeće.

2. Čoko krema: potrebno je zagrijati na vatri vrhnje sa Vispak čokoladom da se istopi. Preliti preko kore i ostaviti u frižider da se hladi. (Ako želite da se dobro stvrdne potrebno je ostavit najmanje 1-2 h.)

3. Orange krema: napraviti Laganini puding od vanilije sa šećerom u soku od narandže, kad se ohladi sastaviti sa umućenim slatkim vrhnjem i sirom (umjesto abc sira može bilo koji krem sir).

4. Preljev: želatin ostaviti da nabubri po uputstvu, zagrijati sok sa sećerom do vrenja pa ukloniti sa vatre i u tome istopiti pripremljen želatin. Prohladiti pa preliti po torti. 

Prijatno!

Sastojci:

Kora: :

Brašno: 2 kašika

Kakao: 3 kašike

Laganini prašak za pecivo: 1/2 kom

Jaja: 4 kom

Šećer: 7 kašika

Mljeveni orasi: 100 g

Vruća voda: 2 kašika

Čoko krema: :

Slatko vrhnje: 500 ml

Vispak čokolada za kuhanje: 300 g

Orange krema: :

Sok od narandže: 500 ml

Laganini puding od vanilije: 2 kom

Šećer: 3 kašike

Slatko vrhnje: 500 ml

Krem sir (abc): 200 g

Preljev: :

Sok od narandže: 200 ml

Šećer: 2 kašike

Želatin: 15 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.