Orange cake
Orandž torta
Orange cake
Orandž torta
Sastojci:
Kora: :
Brašno: 2 kašika
Kakao: 3 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1/2 kom
Jaja: 4 kom
Šećer: 7 kašika
Mljeveni orasi: 100 g
Vruća voda: 2 kašika
Čoko krema: :
Slatko vrhnje: 500 ml
Vispak čokolada za kuhanje: 300 g
Orange krema: :
Sok od narandže: 500 ml
Laganini puding od vanilije: 2 kom
Šećer: 3 kašike
Slatko vrhnje: 500 ml
Krem sir (abc): 200 g
Preljev: :
Sok od narandže: 200 ml
Šećer: 2 kašike
Želatin: 15 g
Priprema:
Priprema:
1. Za koru potrebno je umutiti žumanjke sa šećerom, dodati vodu, brašno, Laganini prašak za pecivo, orahe, kakao i prethohno umućena bjelanca. Peći na 180°c oko 20 minuta (kalup 26cm). Koru možete preliti sa malo običnog soka od narandže kada se ispeće.
2. Čoko krema: potrebno je zagrijati na vatri vrhnje sa Vispak čokoladom da se istopi. Preliti preko kore i ostaviti u frižider da se hladi. (Ako želite da se dobro stvrdne potrebno je ostavit najmanje 1-2 h.)
3. Orange krema: napraviti Laganini puding od vanilije sa šećerom u soku od narandže, kad se ohladi sastaviti sa umućenim slatkim vrhnjem i sirom (umjesto abc sira može bilo koji krem sir).
4. Preljev: želatin ostaviti da nabubri po uputstvu, zagrijati sok sa sećerom do vrenja pa ukloniti sa vatre i u tome istopiti pripremljen želatin. Prohladiti pa preliti po torti.
Prijatno!
Sastojci:
Kora: :
Brašno: 2 kašika
Kakao: 3 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1/2 kom
Jaja: 4 kom
Šećer: 7 kašika
Mljeveni orasi: 100 g
Vruća voda: 2 kašika
Čoko krema: :
Slatko vrhnje: 500 ml
Vispak čokolada za kuhanje: 300 g
Orange krema: :
Sok od narandže: 500 ml
Laganini puding od vanilije: 2 kom
Šećer: 3 kašike
Slatko vrhnje: 500 ml
Krem sir (abc): 200 g
Preljev: :
Sok od narandže: 200 ml
Šećer: 2 kašike
Želatin: 15 g