Turski mokri kolač
Turski mokri kolač
Sastojci:
Jaje: 4 kom
Šećer: 400 g
Mlijeko: 600 ml
Ulje: 200 ml
Kakao: 4 kašike
Laganini vanilin šećer : 1 kom
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: 2 čaše
Mliječna čokolada: 80 g
Priprema:
Priprema:
Izmiksati 4 jaja sa 300 g šećera pa dodati 200 ml mlijeka, 100 ml ulja, 1 kašiku kakaoa, vanilin šećer, prašak za pecivo i brašno. Sve fino sjediniti i sipati u uljem podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Za to vrijeme napraviti preljev kuhajući 5 minuta: 400 ml mlijeka, 100 g šećera, 100 ml ulja, 3 kašike kakaoa i 80 g mliječne čokolade. Nakon sto je kora gotova i malo se prohladila isjeći na kocke i preliti toplim preljevom. Ostaviti da se kolač ohladi i dovoljno upije preljev.
Napomena: Da bi vam kora bolje upila preljev prije rezanja okrenite je na suprotnu stranu od one na kojoj se pekla.
Prijatno!
Sastojci:
Jaje: 4 kom
Šećer: 400 g
Mlijeko: 600 ml
Ulje: 200 ml
Kakao: 4 kašike
Laganini vanilin šećer : 1 kom
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: 2 čaše
Mliječna čokolada: 80 g