Zvrk sa Tajnom
Zvrk sa Tajnom
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Toplo mlijeko: 500 ml
Jaje: 1 kom
Šećer: 1 kašika
Germa: 1 kašika
So: 1 kašika
Rastopljeni maslac: 100 g
Pileće meso: 800 g
Gljive: 200 g
Sir trapist: 300 g
Tajna mješavina začina: 2 kašike
Priprema:
Tijesto zamjesiti dodavajući redom brašno, germu, šećer, bjelance, so, rastopljeni maslac i toplo mlijeko. Ostaviti tijesto da stoji 1h a za to vrijeme pripremiti fil na način da izdinstamo 800 grama piletine sa 200 grama gljiva i dodamo 2 kašike tajna mješavine začina (po želji možete dodati malo vrhnja za kuhanje). Kad tijesto nadođe razviti ga, filovati uzdužno i osim piletine i gljiva dodajte 300 grama sira trapista. Zatim motati tijesto slično piti s tim što ćemo isjeći kraj jufke na trakice od 20 cm zbog ljepšeg izgleda. Na kraju možete premazati zvrk sa žumancetom i 2 kažike mlijeka i po vašoj želji posuti nekim sjemenkama. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Toplo mlijeko: 500 ml
Jaje: 1 kom
Šećer: 1 kašika
Germa: 1 kašika
So: 1 kašika
Rastopljeni maslac: 100 g
Pileće meso: 800 g
Gljive: 200 g
Sir trapist: 300 g
Tajna mješavina začina: 2 kašike