AminaHasanovic

Zvrk sa Tajnom

AminaHasanovic

Zvrk sa Tajnom

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Toplo mlijeko: 500 ml

Jaje: 1 kom

Šećer: 1 kašika

Germa: 1 kašika

So: 1 kašika

Rastopljeni maslac: 100 g

Pileće meso: 800 g

Gljive: 200 g

Sir trapist: 300 g

Tajna mješavina začina: 2 kašike

Priprema:

Tijesto zamjesiti dodavajući redom brašno, germu, šećer, bjelance, so, rastopljeni maslac i toplo mlijeko. Ostaviti tijesto da stoji 1h a za to vrijeme pripremiti fil na način da izdinstamo 800 grama piletine sa 200 grama gljiva i dodamo 2 kašike tajna mješavine začina (po želji možete dodati malo vrhnja za kuhanje). Kad tijesto nadođe razviti ga, filovati uzdužno i osim piletine i gljiva dodajte 300 grama sira trapista. Zatim motati tijesto slično piti s tim što ćemo isjeći kraj jufke na trakice od 20 cm zbog ljepšeg izgleda. Na kraju možete premazati zvrk sa žumancetom i 2 kažike mlijeka i po vašoj želji posuti nekim sjemenkama.  Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.     

Prijatno!

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Toplo mlijeko: 500 ml

Jaje: 1 kom

Šećer: 1 kašika

Germa: 1 kašika

So: 1 kašika

Rastopljeni maslac: 100 g

Pileće meso: 800 g

Gljive: 200 g

Sir trapist: 300 g

Tajna mješavina začina: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.