NihadinaKuhinja

Mantije

NihadinaKuhinja

Mantije

Sastojci:

Jufke: ;

brasna: 1 kg.

ulja: 2-3 kasike

soli: malo

voda: mlaka

Fi: ;

mljevenog mesa: 1 kg.

luka: 3-4 glavice

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna- mijesavina za burek: 1 pakovanje

tople vode: 100 ml.

ulja: malo

Priprema:

Od gore navedeni sastojaka zamjesit tijesto.

Tijesto istrest na pobrasnjenu povrsinu,podijelit na dva dijela primjesit (oblikovat u loptu).

Tijesto namazat uljom,prekrit celofanom ili zamotat u vrecice i ostavit da odmara bar 20 minuta.

Dok tijesto odmara pripremite fil:

Luk isjeckat na kockice i dodat mesu.

Tajna mijesavinu za burek izmutite u 100 ml. tople vode,pustite da odstoji 5 minuta pa dodajte mesu.

Dodajte i Tajna zacin dodatak jelima,so ,biber i malo ulja pa sve to promijesajte.

Razvit tijesto do poa stola,nauljit i pustit da odstoji. tijesto razvlacit rukama ,sto tanje to bolje.

Stavite fil uz rub tijesta oko 2-3 prsta sirine smotajte-zaroajte kao i svaku drugu pitu sto motate.

Masnim prstima kidat komade oko 2-3 cm.obi strane smotat tako da dobijete oblik loptice i redat u nauljenu tepsiju.

Kad ste popunile tepsiju ,mantije poprscite uljom pecite na 200 C dok mantije ne dobiju finu boju.

Gotove mantije poprskat mlakom vodom ,prekrit foliom i vratit u pec na 2-3 minute.

Ako hocete napravite smijesu jogurta i bijelog luka pa prelite preko mantija,ja nisam jer moji vise vole casu kefira uz njih nego da ih prelijem.

Sastojci:

Jufke: ;

brasna: 1 kg.

ulja: 2-3 kasike

soli: malo

voda: mlaka

Fi: ;

mljevenog mesa: 1 kg.

luka: 3-4 glavice

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna- mijesavina za burek: 1 pakovanje

tople vode: 100 ml.

ulja: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.