tajnakuhinje

Cordon Bleu u cornflakesu

tajnakuhinje

Cordon Bleu u cornflakesu

Sastojci:

Pileća prsa: 300 gr

Pileće/Pureća ploške: 3-4 kom

Sirne ploške (edamer, trapist): 3-4 kom

Cornflakes: po želji

Jaja: 2 kom

Brašno: po potrebi

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 1 kom

Tajna začin: 1 kašika

Priprema:

Priprema:

U zdjelu pomijesati 2 jajeta sa 2 kasike brasna. Umutiti. (Koliko dodate jaja, toliko kasika brasna).
Cornflakes samljeti.
Pileca prsa samljeti u sjecku ili masini za meso. Dodati Tajna mjesavinu za pecenu piletinu i prstohvat brasna. Izmijesati. Smjesu prstima oblikovati u oblik pljeskavice. Na smjesu poloziti 2 ploske sira preko njih 2 ploske pilece/purece sunke. Presaviti u odrezak. Uvaljati u smjesu sa jajima i brasnom, pa potom u cornflakes. Poloziti na pek papir i peci 20-25 minuta na 200 stepeni.
Posluziti toplo uz zeljeni prilog. Ja sam servirala uz kuhanu brokulu zacinjenu Tajna zacinom za jela, proprzenu na puteru.


Prijatno! 

Recept podijelila: Naida Kobilica

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Pileća prsa: 300 gr

Pileće/Pureća ploške: 3-4 kom

Sirne ploške (edamer, trapist): 3-4 kom

Cornflakes: po želji

Jaja: 2 kom

Brašno: po potrebi

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 1 kom

Tajna začin: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.