AminaHasanovic

Teletina

AminaHasanovic

Teletina

Sastojci:

Teleće meso: 1 kg

Tajna mješavina začina: 3 kašike

maslinovo ulje: 4 kašike

suncokretovo ulje: 3 kašike

Crvena paprika, so...: po želji

Priprema:

Priprema:

  Komad teletine premazati maslinovim uljem i začiniti tajna mješavinom začina te ostalim začinima po želji (crvena paprika, so...). Meso ostaviti u marinadi da upije začine i omekša najmanje 20 min. Zatim ga dodatno pouljiti malom količinom običnog, suncokretovog ulja i staviti u duboku tepsiju sa poklopcem u kojoj će se peći oko 2-3 sata na temperaturi od 150 stepeni. Kad se ispeće izrezati meso na komadiće i poredati u plitku tepsiju a zatim prelit sa masnoćom od mesa i prekriti folijom 15-tak minuta.

Kao prilog možete napraviti neki sos, salatu i slično.

Prijatno!

Sastojci:

Teleće meso: 1 kg

Tajna mješavina začina: 3 kašike

maslinovo ulje: 4 kašike

suncokretovo ulje: 3 kašike

Crvena paprika, so...: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.