Teletina
Teletina
Sastojci:
Teleće meso: 1 kg
Tajna mješavina začina: 3 kašike
maslinovo ulje: 4 kašike
suncokretovo ulje: 3 kašike
Crvena paprika, so...: po želji
Priprema:
Priprema:
Komad teletine premazati maslinovim uljem i začiniti tajna mješavinom začina te ostalim začinima po želji (crvena paprika, so...). Meso ostaviti u marinadi da upije začine i omekša najmanje 20 min. Zatim ga dodatno pouljiti malom količinom običnog, suncokretovog ulja i staviti u duboku tepsiju sa poklopcem u kojoj će se peći oko 2-3 sata na temperaturi od 150 stepeni. Kad se ispeće izrezati meso na komadiće i poredati u plitku tepsiju a zatim prelit sa masnoćom od mesa i prekriti folijom 15-tak minuta.
Kao prilog možete napraviti neki sos, salatu i slično.
Prijatno!
Sastojci:
Teleće meso: 1 kg
Tajna mješavina začina: 3 kašike
maslinovo ulje: 4 kašike
suncokretovo ulje: 3 kašike
Crvena paprika, so...: po želji