Kadaif
Kadaif
Sastojci:
Puter/Maslo: 300 grama
Mljeveni orasi: 400 grama
Jaja: 6 komada
Kadaif: 400 grama
Sitni šećer: 7 šolja
Voda: 5 šolja
Priprema:
Pola smjese od kadaifa poredat u tepsiju ravnomjerno pazeći da se ne lomi kadaif. Zatim preliti pola smjese od rastopljenog maslaca i posut malo oraha. Posebno dobro umutiti 6 jaja sa 1 šoljom šećera i kad se zapjeni dodat 200g mljevenih oraha - ovom smjesom prelit kadaif u tepsiji i opet posuti malo oraha. Zatim redati drugi sloj kadaifa, prelit maslom i malo oraha. Peć oko 60 min na temperaturi 150-180 stepeni.
Agdu napraviti sa 6 šolja šećera i 5 šolja vode, pustiti da kuha agda 10-tak minuta. Kad se ispece kadaif zaliti mlak kafaif sa mlakom agdom.
Prijatno!
Sastojci:
Puter/Maslo: 300 grama
Mljeveni orasi: 400 grama
Jaja: 6 komada
Kadaif: 400 grama
Sitni šećer: 7 šolja
Voda: 5 šolja