AminaHasanovic

Kadaif

AminaHasanovic

Kadaif

Sastojci:

Puter/Maslo: 300 grama

Mljeveni orasi: 400 grama

Jaja: 6 komada

Kadaif: 400 grama

Sitni šećer: 7 šolja

Voda: 5 šolja

Priprema:

Pola smjese od kadaifa poredat u tepsiju ravnomjerno pazeći da se ne lomi kadaif. Zatim preliti pola smjese od rastopljenog maslaca i posut malo oraha. Posebno dobro umutiti 6 jaja sa 1 šoljom šećera i kad se zapjeni dodat 200g mljevenih oraha - ovom smjesom prelit kadaif u tepsiji i opet posuti malo oraha. Zatim redati drugi sloj kadaifa, prelit maslom i malo oraha. Peć oko 60 min na temperaturi 150-180 stepeni.
Agdu napraviti sa 6 šolja šećera i 5 šolja vode, pustiti da kuha agda 10-tak minuta.  Kad se ispece kadaif zaliti mlak kafaif sa mlakom agdom.

Prijatno!

Sastojci:

Puter/Maslo: 300 grama

Mljeveni orasi: 400 grama

Jaja: 6 komada

Kadaif: 400 grama

Sitni šećer: 7 šolja

Voda: 5 šolja

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.