Ćevap
Ćevap
Sastojci:
Faširano meso: 500 gr
Jaje: 1 kom
Lepina: 1 kom
Tajna mješavina za sitni ćevap: 1 vrečica
Tajna začin: 1 kašika
Sirni namaz s povrćem: 1 kom
Roštiljska ljuta kobasica: 1/2 kom
Sir suhi i gauda: Po želji
Priprema:
Priprema:
Faširanom mesu sam dodala jedno jaje, malo lepine namočene u mlijeko, Tajna mješavinu za sitni ćevap, Tajna dodatak jelima s povrćem.
Rastanjila na foliji, premazala sirnim namazom s povrćem, pola roštiljske ljute kobasice, suhi sir i gaudu.
Rolovala u foliju i redala u tepsiju.
Količina za jednu osobu.
Pekla u rerni, pred kraj skinula foliju.
Prilog umak od bijelog luka i riža.
Prijatno!
Recept podijelila: Dijana zvana Dee
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Faširano meso: 500 gr
Jaje: 1 kom
Lepina: 1 kom
Tajna mješavina za sitni ćevap: 1 vrečica
Tajna začin: 1 kašika
Sirni namaz s povrćem: 1 kom
Roštiljska ljuta kobasica: 1/2 kom
Sir suhi i gauda: Po želji