tajnakuhinje

Ćevap

tajnakuhinje

Ćevap

Sastojci:

Faširano meso: 500 gr

Jaje: 1 kom

Lepina: 1 kom

Tajna mješavina za sitni ćevap: 1 vrečica

Tajna začin: 1 kašika

Sirni namaz s povrćem: 1 kom

Roštiljska ljuta kobasica: 1/2 kom

Sir suhi i gauda: Po želji

Priprema:

Priprema:
Faširanom mesu sam dodala jedno jaje, malo lepine namočene u mlijeko, Tajna mješavinu za sitni ćevap, Tajna dodatak jelima s povrćem.
Rastanjila na foliji, premazala sirnim namazom s povrćem, pola roštiljske ljute kobasice, suhi sir i gaudu.
Rolovala u foliju i redala u tepsiju.
Količina za jednu osobu.
Pekla u rerni, pred kraj skinula foliju.

Prilog umak od bijelog luka i riža.

Prijatno!

Recept podijelila: Dijana zvana Dee

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Faširano meso: 500 gr

Jaje: 1 kom

Lepina: 1 kom

Tajna mješavina za sitni ćevap: 1 vrečica

Tajna začin: 1 kašika

Sirni namaz s povrćem: 1 kom

Roštiljska ljuta kobasica: 1/2 kom

Sir suhi i gauda: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.