tajnakuhinje

Begova čorba

tajnakuhinje

Begova čorba

Sastojci:

Pileći file: 200 gr

Povrće (karfiol, brokuli, mrkva, luk, grašak): 200 gr

Tajna začin: 1 kašika

Goveđa kocka: 1 kom

Krompir: 2 kom

Begova čorba Vispak: 1 vrečica

Priprema:

Priprema: 
200 gr. pilećeg filea isjeckati na kockice i pržiti na ulju.
Dodati koliko želite različitog povrća (karfiol, brokuli, mrkva, luk, grašak).
Začiniti sa soli, Tajna začinom, peršunom i dodati isitnjenu goveđu kocku Vispak i začin Tajna.
Staviti da se kuha dodavajući vode po potrebi.
Nakon otprilike pola sata dodati isitnjeni krompir i Vispak Begovu čorbu  i ostaviti još najmanje pola sata da se lagano kuha.

Prijatno!

Recept podijelila: Amina Hasanović

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Pileći file: 200 gr

Povrće (karfiol, brokuli, mrkva, luk, grašak): 200 gr

Tajna začin: 1 kašika

Goveđa kocka: 1 kom

Krompir: 2 kom

Begova čorba Vispak: 1 vrečica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AminaHasanovic 2020-05-07 17:15:16
♡!