Begova čorba
Begova čorba
Sastojci:
Pileći file: 200 gr
Povrće (karfiol, brokuli, mrkva, luk, grašak): 200 gr
Tajna začin: 1 kašika
Goveđa kocka: 1 kom
Krompir: 2 kom
Begova čorba Vispak: 1 vrečica
Priprema:
Priprema:
200 gr. pilećeg filea isjeckati na kockice i pržiti na ulju.
Dodati koliko želite različitog povrća (karfiol, brokuli, mrkva, luk, grašak).
Začiniti sa soli, Tajna začinom, peršunom i dodati isitnjenu goveđu kocku Vispak i začin Tajna.
Staviti da se kuha dodavajući vode po potrebi.
Nakon otprilike pola sata dodati isitnjeni krompir i Vispak Begovu čorbu i ostaviti još najmanje pola sata da se lagano kuha.
Prijatno!
Recept podijelila: Amina Hasanović
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Pileći file: 200 gr
Povrće (karfiol, brokuli, mrkva, luk, grašak): 200 gr
Tajna začin: 1 kašika
Goveđa kocka: 1 kom
Krompir: 2 kom
Begova čorba Vispak: 1 vrečica