tajnakuhinje

Zapečene tikvice i carsko povrće

tajnakuhinje

Zapečene tikvice i carsko povrće

Sastojci:

Tikvice: 4 kom

Pileći file: 500 gr

Začini (Tajna začin, biber, kurkuma): 1 kašika

Ulje: 2 kašike

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Sir: 100 gr

Carsko povrće: 450 gr

Pileći file: 500 gr

Priprema:

Priprema:
Tikvice prepoloviti i izdubiti.
Pileći file sitno nasjeckati, začiniti Tajnom, biberom i kurkumom.
Posloti i doliti malo ulja.
Nasjeckati malo izdubljene tikvice.
Pomješati sa mesom i napuniti tikvice.
Posuti malo vrhnjem i zatvoriti sirom.
Peći pola sata otprilike na 250 stepeni.

Carsko povrće sa fileom

Carsko povrće obariti i ocjediti.
File isjeći na kocke i začiniti Tajna začinom i posoliti.
Propržiti file pa dodati i carsko povrće.
Dinstati pa dodati vrhnje za kuhanje.
Kratko prokuhati i gotovo.

Prijatno!

Recept podijelila: Azra Nezic Agic

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Tikvice: 4 kom

Pileći file: 500 gr

Začini (Tajna začin, biber, kurkuma): 1 kašika

Ulje: 2 kašike

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Sir: 100 gr

Carsko povrće: 450 gr

Pileći file: 500 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.