Jahnija sa Tajnom
Staro bosansko jelo
Jahnija sa Tajnom
Staro bosansko jelo
Sastojci:
Goveđe meso: 700 gr
Crveni luk: 5 glavica
Bijeli luk: 1 glavica
Mrkva: 6 komada
Tajna mješavina za gulaš: 1 komad
Začini (biber, so, peršun, lovorov list, crvena paprika...): Po želji
Priprema:
Crveni i bijeli luk narezati i staviti u serpu da popunimo dno. Preko toga dodati jedan red izrezane mrkve. Meso izrezati na kocke i staviti jedan dio preko luka i mrkve. Ponovo po tome posuti ostatak luka, mrkve i mesa. Začiniti sa što više različitih začina (tajna mješavina začina, crvena paprika, so, biber, peršun,lovorov list...). Nasuti malo vode i dodati Tajna mješavinu za gulaš. Staviti da se kuha najmanje 2-3 sata. Po potrebi doljevati vode.
Sastojci:
Goveđe meso: 700 gr
Crveni luk: 5 glavica
Bijeli luk: 1 glavica
Mrkva: 6 komada
Tajna mješavina za gulaš: 1 komad
Začini (biber, so, peršun, lovorov list, crvena paprika...): Po želji