AminaHasanovic

Jahnija sa Tajnom

Staro bosansko jelo

AminaHasanovic

Jahnija sa Tajnom

Staro bosansko jelo

Sastojci:

Goveđe meso: 700 gr

Crveni luk: 5 glavica

Bijeli luk: 1 glavica

Mrkva: 6 komada

Tajna mješavina za gulaš: 1 komad

Začini (biber, so, peršun, lovorov list, crvena paprika...): Po želji

Priprema:

Crveni i bijeli luk narezati i staviti u serpu da popunimo dno. Preko toga dodati jedan red izrezane mrkve. Meso izrezati na kocke i staviti jedan dio preko luka i mrkve. Ponovo po tome posuti ostatak luka, mrkve i mesa. Začiniti sa što više različitih začina (tajna mješavina začina, crvena paprika, so, biber, peršun,lovorov list...). Nasuti malo vode i dodati Tajna mješavinu za gulaš. Staviti da se kuha najmanje 2-3 sata. Po potrebi doljevati vode. 

Sastojci:

Goveđe meso: 700 gr

Crveni luk: 5 glavica

Bijeli luk: 1 glavica

Mrkva: 6 komada

Tajna mješavina za gulaš: 1 komad

Začini (biber, so, peršun, lovorov list, crvena paprika...): Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.