Pljeskavice sa rižom i tunjevinom
Pljeskavice sa rižom i tunjevinom
Sastojci:
Riža: 1 čaša
Ulje: 2 kašike
Tunjevina: 1 kom
Tajna začin: 1 kašikica
Hljeb: 3 kriške
Jaja: 2 kom
Brašno: po potebi
Prezla ili kukuruzno brašno: 1 kašika
Priprema:
Priprema:
Času riže iskuhati (časa od 200 ml) sa malo ulja i soli, isprati u hladnoj vodi i ocijediti, dodati jednu tunjevinu, kasičicu Tajna začina, sredinu hljeba namočenog u mlijeko, otprilike od tri kriške i sve izmiješati, praviti pljeskavice. Ko voli može pohovati sa jajima i brašnom a ja sam samo ih uvaljala u smjesu od prezle, kukuruznog brašna i malo Tajna začina. Pržiti na zagrijanom ulju (treba veoma malo ulja samo da prekrije dno tave).
Prilog po volji.
Prijatno!
Recept podijelila: Nezida Dedić
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Riža: 1 čaša
Ulje: 2 kašike
Tunjevina: 1 kom
Tajna začin: 1 kašikica
Hljeb: 3 kriške
Jaja: 2 kom
Brašno: po potebi
Prezla ili kukuruzno brašno: 1 kašika