tajnakuhinje

Pljeskavice sa rižom i tunjevinom

tajnakuhinje

Pljeskavice sa rižom i tunjevinom

Sastojci:

Riža: 1 čaša

Ulje: 2 kašike

Tunjevina: 1 kom

Tajna začin: 1 kašikica

Hljeb: 3 kriške

Jaja: 2 kom

Brašno: po potebi

Prezla ili kukuruzno brašno: 1 kašika

Priprema:

Priprema:
Času riže iskuhati (časa od 200 ml) sa malo ulja i soli, isprati u hladnoj vodi i ocijediti, dodati jednu tunjevinu, kasičicu Tajna začina, sredinu hljeba namočenog u mlijeko, otprilike od tri kriške i sve izmiješati, praviti pljeskavice. Ko voli može pohovati sa jajima i brašnom a ja sam samo ih uvaljala u smjesu od prezle, kukuruznog brašna i malo Tajna začina. Pržiti na zagrijanom ulju (treba veoma malo ulja samo da prekrije dno tave).
Prilog po volji.

Prijatno!

Recept podijelila: Nezida Dedić

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Riža: 1 čaša

Ulje: 2 kašike

Tunjevina: 1 kom

Tajna začin: 1 kašikica

Hljeb: 3 kriške

Jaja: 2 kom

Brašno: po potebi

Prezla ili kukuruzno brašno: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.