Domaća paradajz čorba
Domaća paradajz čorba
Sastojci:
Mljeveno meso: 300 gr
Luk: 1 glavica
Bijeli luk: 2 cehna
Mrkva: 1 kom
Paradajz sos: 350 ml
Puter: 2 kašike
Tajna začin: 1 kašikica
Riža: Pola čaše
Vrhnje za kuhanje: 150 ml
Priprema:
Priprema:
Na puteru izdinstati sjeckani luk, zatim dodati mljeveno meso, bijeli luk i dinstati dok se meso ne razabere. staviti sitno sjeckanu mrkvu i paradajz. Kad sve prokuha dodati 1l vode i začin Tajna.
Kuhati pola sata.
Na kraju dodati opranu rižu i još 10 minuta kuhati i dodati vrhnje za kuhanje i 1 lovorov list.
Prijatno!
Recept podijelila: Ajsa Smigalovic
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Mljeveno meso: 300 gr
Luk: 1 glavica
Bijeli luk: 2 cehna
Mrkva: 1 kom
Paradajz sos: 350 ml
Puter: 2 kašike
Tajna začin: 1 kašikica
Riža: Pola čaše
Vrhnje za kuhanje: 150 ml