tajnakuhinje

Domaća paradajz čorba

tajnakuhinje

Domaća paradajz čorba

Sastojci:

Mljeveno meso: 300 gr

Luk: 1 glavica

Bijeli luk: 2 cehna

Mrkva: 1 kom

Paradajz sos: 350 ml

Puter: 2 kašike

Tajna začin: 1 kašikica

Riža: Pola čaše

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

Priprema:

Priprema:
Na puteru izdinstati sjeckani luk, zatim dodati mljeveno meso, bijeli luk i  dinstati dok se meso ne razabere. staviti sitno sjeckanu mrkvu i paradajz. Kad sve prokuha dodati 1l vode i  začin Tajna.
Kuhati pola sata.
Na kraju dodati opranu rižu i još 10 minuta kuhati i dodati vrhnje za kuhanje i 1 lovorov list.

Prijatno!

Recept podijelila: Ajsa Smigalovic

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Mljeveno meso: 300 gr

Luk: 1 glavica

Bijeli luk: 2 cehna

Mrkva: 1 kom

Paradajz sos: 350 ml

Puter: 2 kašike

Tajna začin: 1 kašikica

Riža: Pola čaše

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.