tajnakuhinje

Bulgur sa povrćem i pilećim filetima

tajnakuhinje

Bulgur sa povrćem i pilećim filetima

Sastojci:

Bulgur: 2 čaše

Povrtni temeljac: 4 čaše

Luk crveni: 1 glavica

Puter: 1 kašika

Grašak: 150 gr

So i biber: po potrebi

Tajna začin: 1 kašika

Pileća prsa: 400 gr

Paprika crvena svježa: 1 kom

Priprema:

Priprema:
Temeljac staviti da se kuha i dodati bulgur, kuhati 15 minuta na laganoj vatri dok ne popije vodu.
Piletinu isjeći, posoliti, pobiberiti, dodati začin Tajna i pržiti dok malo ne porumeni.
Dodati luk, mrkvu i grašak i pržiti, dodati bulgur i jednu papriku isjećenu na sitno.
Lagano kuhati i služiti uz jogurt.

Prijatno!

Recept podijelila: Ajsa Smigalovic

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Bulgur: 2 čaše

Povrtni temeljac: 4 čaše

Luk crveni: 1 glavica

Puter: 1 kašika

Grašak: 150 gr

So i biber: po potrebi

Tajna začin: 1 kašika

Pileća prsa: 400 gr

Paprika crvena svježa: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.