tajnakuhinje

Domaće pljeskavice

tajnakuhinje

Domaće pljeskavice

Sastojci:

Faširano meso: 400 gr

Jaja: 2 kom

Prašak za pecivo: 1 kom

Crveni luk: 4 glavice

Bijeli luk: 5 cehna

Kisela ili obicna voda: 2 šoljice

Tajna začin: 1 kašika

Priprema:

Priprema:
Luk dobro samljeti, da je sto sitniji i  dodati ga u meso, zatim dodati i ostale sastojke. Dobro izmiješati i ostaviti da ostoji pola sata.
Oblikovati u pljeskavice i pržiti.

Prijatno!

Recept podijelila: Merima Pipo

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Faširano meso: 400 gr

Jaja: 2 kom

Prašak za pecivo: 1 kom

Crveni luk: 4 glavice

Bijeli luk: 5 cehna

Kisela ili obicna voda: 2 šoljice

Tajna začin: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.