Musaka
Musaka
Sastojci:
Krompir: 1 kg
Meso: 1/2 kg
Mrkva: 2 kom
Crveni luk: 2 glavice
Bijeli luk: 1 cehno
Paradajz: 1 kom
Paprika: 1 kom
Jaje: 1 kom
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Tajna začin: 2 kašike
Priprema:
Priprema:
Kropir i mrkvu izrezati na rende, na koje se cips reze, luk sitno narezati i ostalo povrce.
Meso na peke izrezati. Svo povrce sjediniti i izmijesati. U posudu u kojoj ce se peci istresti pola i ravnomjerno rasporediti.
Meso po tom sloju sloziti i opet povrce dodati. Poluljiti malo maslinovim, uljem malo suncokretovim i peci u rernu na 250 nekih 30 min.
Zatim smanjiti na 180 i preliti sa umucenim jajetom i vrhnjem i vratiti ponovo u rernu na nekih 10min.
Prijatno!
Recept podijelila: Merima Pipo
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Krompir: 1 kg
Meso: 1/2 kg
Mrkva: 2 kom
Crveni luk: 2 glavice
Bijeli luk: 1 cehno
Paradajz: 1 kom
Paprika: 1 kom
Jaje: 1 kom
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Tajna začin: 2 kašike