tajnakuhinje

Musaka

tajnakuhinje

Musaka

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Meso: 1/2 kg

Mrkva: 2 kom

Crveni luk: 2 glavice

Bijeli luk: 1 cehno

Paradajz: 1 kom

Paprika: 1 kom

Jaje: 1 kom

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Tajna začin: 2 kašike

Priprema:

Priprema:
Kropir i mrkvu izrezati na rende, na koje se cips reze, luk sitno narezati i ostalo povrce.
Meso na peke izrezati. Svo povrce sjediniti i izmijesati. U posudu u kojoj ce se peci istresti pola i ravnomjerno rasporediti.
Meso po tom sloju sloziti i opet povrce dodati. Poluljiti malo maslinovim, uljem malo suncokretovim i peci u rernu na 250 nekih 30 min.
Zatim smanjiti na 180 i preliti sa umucenim jajetom i vrhnjem i vratiti ponovo u rernu na nekih 10min.

Prijatno!

Recept podijelila: Merima Pipo

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Krompir: 1 kg

Meso: 1/2 kg

Mrkva: 2 kom

Crveni luk: 2 glavice

Bijeli luk: 1 cehno

Paradajz: 1 kom

Paprika: 1 kom

Jaje: 1 kom

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Tajna začin: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.