tajnakuhinje

Teleće pečenje

tajnakuhinje

Teleće pečenje

Sastojci:

Telećeg flama: 1 kg

Crvenog luka: 1 glavica

Bijelog luka: 2 čehna

So, biber: po želji

Tajna začin: 2 kašike

Priprema:

Priprema:
Isjeckati luk, sastaviti s mesom, dodati začine i ostaviti u frižider 2 sata.
Meso staviti u pekač na vrelo ulje, poklopiti i u rernu.
Peče se prvo 15 min na 250 stepeni, pa 15 minuta na 200.
Dodati 100 ml ključale vode, poklopiti i peći još sat (poklopac se ne skida sve vrijeme pečenja).


Prilog: Riža+grašak
Skuhati odvojeno rižu i grašak.
Na tavi otopiti maslac, propržiti malo crvenog i bijelog luka, dodati rižu, kurkumu i TAJNU. Kada se sjedini, skloniti sa šporeta.
Preko dodati kuhani grašak preliven otopljenim maslacem.

Prijatno!

Recept podijelila: Dženana Đuderija-Kraišnik

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

 

Sastojci:

Telećeg flama: 1 kg

Crvenog luka: 1 glavica

Bijelog luka: 2 čehna

So, biber: po želji

Tajna začin: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.