Teleće pečenje
Teleće pečenje
Sastojci:
Telećeg flama: 1 kg
Crvenog luka: 1 glavica
Bijelog luka: 2 čehna
So, biber: po želji
Tajna začin: 2 kašike
Priprema:
Priprema:
Isjeckati luk, sastaviti s mesom, dodati začine i ostaviti u frižider 2 sata.
Meso staviti u pekač na vrelo ulje, poklopiti i u rernu.
Peče se prvo 15 min na 250 stepeni, pa 15 minuta na 200.
Dodati 100 ml ključale vode, poklopiti i peći još sat (poklopac se ne skida sve vrijeme pečenja).
Prilog: Riža+grašak
Skuhati odvojeno rižu i grašak.
Na tavi otopiti maslac, propržiti malo crvenog i bijelog luka, dodati rižu, kurkumu i TAJNU. Kada se sjedini, skloniti sa šporeta.
Preko dodati kuhani grašak preliven otopljenim maslacem.
Prijatno!
Recept podijelila: Dženana Đuderija-Kraišnik
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Telećeg flama: 1 kg
Crvenog luka: 1 glavica
Bijelog luka: 2 čehna
So, biber: po želji
Tajna začin: 2 kašike