tajnakuhinje
Sarmice
tajnakuhinje
Sarmice
Sastojci:
Kupus: 1 glavica
Riža: 1 šoljica
Faširano meso: 500 gr
Ulje: po potrebi
Biber: 1 kašikica
Tajna začin: 2 kašike
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Priprema:
Priprema:
Jedno od mojih omiljenih jela. Priprema: malo prokuhati veću glavicu kupusa, odstraniti onu deblju sredinu sa svakog lista.
Oprati rižu (1 šoljica), dodati joj 500g faširanog mesa, malo ulja, malo bibera i suhi začin Tajna.
Kada zavijemo sarmu još malo začiniti i ulja dodati, vode i u peć.
Peći oko 30 min na 200 stepeni.
Peći oko 30 min na 200 stepeni.
Napravit zapršku ili po želji zaliti vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!
Recept podijelila: Mirnesa Kulović
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Kupus: 1 glavica
Riža: 1 šoljica
Faširano meso: 500 gr
Ulje: po potrebi
Biber: 1 kašikica
Tajna začin: 2 kašike
Vrhnje za kuhanje: 200 ml