tajnakuhinje

Sarmice

tajnakuhinje

Sarmice

Sastojci:

Kupus: 1 glavica

Riža: 1 šoljica

Faširano meso: 500 gr

Ulje: po potrebi

Biber: 1 kašikica

Tajna začin: 2 kašike

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Priprema:
Jedno od mojih omiljenih jela. Priprema: malo prokuhati veću glavicu kupusa, odstraniti onu deblju sredinu sa svakog lista.
Oprati rižu (1 šoljica), dodati joj 500g faširanog mesa, malo ulja, malo bibera i suhi začin Tajna.
Kada zavijemo sarmu još malo začiniti i ulja dodati, vode i u peć.
Peći oko 30 min na 200 stepeni.
Napravit zapršku ili po želji zaliti vrhnjem za kuhanje.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Mirnesa Kulović
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
 
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.