tajnakuhinje

Šarena musaka

tajnakuhinje

Šarena musaka

Sastojci:

Tikvice: 2 kom

Patlidžan: 2 kom

Crvena paprika: 6 kom

Jaja: 2 kom

Soli: malo

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Gauda sir: 100 gr

Suhi sir: 100 gr

Tajna začin: 1 kašika

Priprema:
Povrće očistiti, izrezati na trake i propržiti u tavi na maslinovom ulju, slagati u tepsiju i to;tikvice, paprike,  patlidzani i po vrhu paprike.
Svaki red posuti sa Tajna zacinom, po vrhu istresti umucena jaja sa vrhnjem, malo soli i sa 100 gr izerendanog suhog sira.
Staviti u zagrijanu rernu na 250 ° oko 15 min, izvaditi pa posuti sa 100 gr izirendane gaude,vratiti u rernu na jos 5-10 min.


Prijatno!

Recept podijelila: Nezira Dedic

Za jos recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.