tajnakuhinje

Rolovano mljeveno meso

tajnakuhinje

Rolovano mljeveno meso

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 gr

Jaje: 1 kom

Luk: 1 manja glavica

Prezla: 4-5 kašika

So: 1 kašikica

Bibera: po želji

Tajna začin: 1 kašika

Tajna mješavina za pljeskavice i ćevape: 1 kašika

Sve navedene sastojke spojiti, zatim na foliju malo posuti prezle, i po tome ravnomjerno rasporediti meso.

Potrebno je još skuhati 5 jaja, dobro ohladiti, i sitno naerendati. Možete i čitava jaja stavljati (puniti) u rolat. Ja sam išla na varijantu rendanja. Preko mesa sam to posula, zatim sam stavila i malo običnog trapist sira i sve fino zarolala. Pekla sam prvo 45 minuta samo na 200-250°, zatim sam prethodno pripremila krompir i carsko povrće. Krompir sam malo obarila. Začinila i stavila u pekač sa mesom da se do kraja ispeče.

Prijatno!

Recept podijelila: Hedija Korić

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.