Pileći paprikaš
Pileći paprikaš
Sastojci:
Pileći bataci: 500 gr
Luk: 1 glavica
Paprika (crvena i žuta): 2 kom
Krompir: 500 gr
Tajna začin: 1 kašikica
So, biber i crvena paprika: po želji
Knedle od griza: po želji
Vispak kocke za juhu: 1 kom
Priprema:
Ispržiti piletinu sa obe strane malo da porumeni i izvaditi.
Na masnoći od piletine ispržiti veliku glavicu luka i dvije paprike, crvenu i žutu.
Nakon deset minuta dodati krompir isječen na veće kockice, doliti vode i dodati začin Tajna, biber, crvenu papriku.
Kuhati 15 minuta i dodati knedle od griza i jajeta i jednu pileću Vispakovu kocku.
Prijatno!
Recept podijelila: Sidifa Puljic
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Pileći bataci: 500 gr
Luk: 1 glavica
Paprika (crvena i žuta): 2 kom
Krompir: 500 gr
Tajna začin: 1 kašikica
So, biber i crvena paprika: po želji
Knedle od griza: po želji
Vispak kocke za juhu: 1 kom