tajnakuhinje

Pileći paprikaš

tajnakuhinje

Pileći paprikaš

Sastojci:

Pileći bataci: 500 gr

Luk: 1 glavica

Paprika (crvena i žuta): 2 kom

Krompir: 500 gr

Tajna začin: 1 kašikica

So, biber i crvena paprika: po želji

Knedle od griza: po želji

Vispak kocke za juhu: 1 kom

Priprema:

Ispržiti piletinu sa obe strane malo da porumeni i izvaditi.
Na masnoći od piletine ispržiti veliku glavicu luka i dvije paprike, crvenu i žutu.
Nakon deset minuta dodati krompir isječen na veće kockice, doliti vode i  dodati začin Tajna, biber, crvenu papriku.

Kuhati 15 minuta i dodati knedle od griza i jajeta i jednu pileću Vispakovu kocku.

Prijatno!

Recept podijelila: Sidifa Puljic

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Pileći bataci: 500 gr

Luk: 1 glavica

Paprika (crvena i žuta): 2 kom

Krompir: 500 gr

Tajna začin: 1 kašikica

So, biber i crvena paprika: po želji

Knedle od griza: po želji

Vispak kocke za juhu: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.