Teletina u Tajna sosu
Teletina u Tajna sosu
Sastojci:
Teleća šnicla: 3 kom
Tajna začin: 2 kašike
Brašno: 1 kašika
Ulje: 4 kašike
Voda : Po potrebi
Bijeli luk: 3 čehna
Crveni luk: pola glavice
Priprema:
Priprema: Teleće šnicle kratko propržiti na jačoj temperaturi, dodati isjeckan bijeli i crveni luk, zatim vodu i smanjiti temperaturu. Dodati kašiku Tajna začina. Provjeravati da li je voda isparila,ako je potrebno dodati još vode. Pred kraj pečenja u čaši vode prečiniti brašno i dodati šniclama. Ostaviti samo sos da prokuha i skloniti sa šporeta. Uz ove šnicle možete se kao prilog poslužiti pire krompirom, pomfrit ili nešto drugo po želji.
Prijatno!
Recept podijelila: Eldina Osmanbegović
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Teleća šnicla: 3 kom
Tajna začin: 2 kašike
Brašno: 1 kašika
Ulje: 4 kašike
Voda : Po potrebi
Bijeli luk: 3 čehna
Crveni luk: pola glavice