tajnakuhinje

Teletina u Tajna sosu

tajnakuhinje

Teletina u Tajna sosu

Sastojci:

Teleća šnicla: 3 kom

Tajna začin: 2 kašike

Brašno: 1 kašika

Ulje: 4 kašike

Voda : Po potrebi

Bijeli luk: 3 čehna

Crveni luk: pola glavice

Priprema: Teleće šnicle kratko propržiti na jačoj temperaturi, dodati isjeckan bijeli i crveni luk, zatim vodu i smanjiti temperaturu. Dodati kašiku Tajna začina. Provjeravati da li je voda isparila,ako je potrebno dodati još vode. Pred kraj pečenja u čaši vode prečiniti brašno i dodati šniclama. Ostaviti samo sos da prokuha i skloniti sa šporeta. Uz ove šnicle možete se kao prilog poslužiti pire krompirom, pomfrit ili nešto drugo po želji.

Prijatno!

Recept podijelila: Eldina Osmanbegović

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.