tajnakuhinje

Đulbastije

tajnakuhinje

Đulbastije

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 gr

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 3 češnja

Krompir: 200 gr

Pecivo: 100 gr

Maslac: 3 kašike

Mlijeko: 1 šolja

Tajna mješavina za ćevape i pljeskavice: 3 kašike

So: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Polutvrdi sir: 200 gr

Brašno: 1 šolja

Priprema:
U posudu staviti mljeveno meso, rendani krompir, crveni sjeckani i bijeli luk, namočeno pecivo, dodati Tajna mejšavinu za ćevape i pljeskavice, jaja, ulje, sve posoliti i pobiberiti pa dobro izmiješati sa sjeckanim peršunovim listom.
Od pripremljene mase oblikovati đulbastije pa ih uvaljati u brašno.
Na ulju popržiti đulbastije sa obje strane da porumene. Đulbastije izvaditi na toplo a u preostalu masnoću dodati maslac, brašno i popržiti.
Posoliti i pobiberiti pa podliti mlijekom, miješati da se stvori kremasti bašamel.
Gotove đulbasije poredati u tepsiju, preko njih poredati listove polumasnog sira pa preliti pripremljenim bašamelom, sve gratnirati nekoliko minuta na 220 stepeni.
Kada je đubastija gotova posuti sjeckanim peršunom i poslužiti.

Prijatno!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.