Đulbastije
Đulbastije
Sastojci:
Mljeveno meso: 600 gr
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 3 češnja
Krompir: 200 gr
Pecivo: 100 gr
Maslac: 3 kašike
Mlijeko: 1 šolja
Tajna mješavina za ćevape i pljeskavice: 3 kašike
So: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Peršun list: 1 kašika
Polutvrdi sir: 200 gr
Brašno: 1 šolja
Priprema:
Priprema:
U posudu staviti mljeveno meso, rendani krompir, crveni sjeckani i bijeli luk, namočeno pecivo, dodati Tajna mejšavinu za ćevape i pljeskavice, jaja, ulje, sve posoliti i pobiberiti pa dobro izmiješati sa sjeckanim peršunovim listom.
Od pripremljene mase oblikovati đulbastije pa ih uvaljati u brašno.
Na ulju popržiti đulbastije sa obje strane da porumene. Đulbastije izvaditi na toplo a u preostalu masnoću dodati maslac, brašno i popržiti.
Posoliti i pobiberiti pa podliti mlijekom, miješati da se stvori kremasti bašamel.
Gotove đulbasije poredati u tepsiju, preko njih poredati listove polumasnog sira pa preliti pripremljenim bašamelom, sve gratnirati nekoliko minuta na 220 stepeni.
Kada je đubastija gotova posuti sjeckanim peršunom i poslužiti.
Prijatno!
Sastojci:
Mljeveno meso: 600 gr
Crveni luk: 100 gr
Bijeli luk: 3 češnja
Krompir: 200 gr
Pecivo: 100 gr
Maslac: 3 kašike
Mlijeko: 1 šolja
Tajna mješavina za ćevape i pljeskavice: 3 kašike
So: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Peršun list: 1 kašika
Polutvrdi sir: 200 gr
Brašno: 1 šolja