Bosanski lonac pun Tajni
Bosanski lonac pun Tajni
Sastojci:
Junece meso: 500 gr
Mrkve: 2 kom
Krompir: 2 kom
Luk crveni: 2 kom
Bijeli luk: 2 cehna
Karfiol: 300 gr
Brokula: 300 gr
Tajna začin : 2 kašike
Tajna mješavina za Bosanski lonac: 1 vrečica
Priprema:
Juneće meso isjeći na malo veće kockice, dvije mrkve isjeći na veće komade tako i krompir, crveni luk, bjeli luk, paradajz, karfiol, brokula. Sve sjediniti u zemljeni lonac. zaliti vodom u kojoj smo razmutili Tajna mješavinu za bosanski lonac. Krčkati na laganoj vatri dva do tri sata i na samom kraju dodati Tajna začin.
Prijanto!
Recept podijelila: Benisa Kadić
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Junece meso: 500 gr
Mrkve: 2 kom
Krompir: 2 kom
Luk crveni: 2 kom
Bijeli luk: 2 cehna
Karfiol: 300 gr
Brokula: 300 gr
Tajna začin : 2 kašike
Tajna mješavina za Bosanski lonac: 1 vrečica