tajnakuhinje

Bumbarici od kuhanog krompira

tajnakuhinje

Bumbarici od kuhanog krompira

Sastojci:

Brašno: 500 gr

So: jedna kašikica

Voda mlaka: Po potrebi

Ulje: Jedna šoljica

Krompri: 500 gr

Luk: 2 glavice

Tajna začin: 1 kašikica

Priprema:

 
Priprema :
Zakuhati jufku od navedenih sastojaka, premazati uljem i ostaviti da odmori nekih pola sata.
Skuhati krompir neoguljen. Kada je gotov skinuti sa vatre ostaviti da ohladi i onda ga oguliti.
Zatim se krompir izerenda i dodajemo u njega przeni luk, Tajna začin i so.
Stavljamo na jufku koju smo razvukli, te pravimo male bumbarice.
Kada su bumbarici peceni premazemo ih kajmakom ili kiselim vrhnjem za kuhanje i ponovo vratimo u pecnicu jednu minutu.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Selma Muminović
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Brašno: 500 gr

So: jedna kašikica

Voda mlaka: Po potrebi

Ulje: Jedna šoljica

Krompri: 500 gr

Luk: 2 glavice

Tajna začin: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.