tajnakuhinje
Bumbarici od kuhanog krompira
tajnakuhinje
Bumbarici od kuhanog krompira
Sastojci:
Brašno: 500 gr
So: jedna kašikica
Voda mlaka: Po potrebi
Ulje: Jedna šoljica
Krompri: 500 gr
Luk: 2 glavice
Tajna začin: 1 kašikica
Priprema:
Priprema :
Zakuhati jufku od navedenih sastojaka, premazati uljem i ostaviti da odmori nekih pola sata.
Skuhati krompir neoguljen. Kada je gotov skinuti sa vatre ostaviti da ohladi i onda ga oguliti.
Zatim se krompir izerenda i dodajemo u njega przeni luk, Tajna začin i so.
Stavljamo na jufku koju smo razvukli, te pravimo male bumbarice.
Kada su bumbarici peceni premazemo ih kajmakom ili kiselim vrhnjem za kuhanje i ponovo vratimo u pecnicu jednu minutu.
Prijatno!
Recept podijelila: Selma Muminović
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Brašno: 500 gr
So: jedna kašikica
Voda mlaka: Po potrebi
Ulje: Jedna šoljica
Krompri: 500 gr
Luk: 2 glavice
Tajna začin: 1 kašikica