tajnakuhinje
Sarma
tajnakuhinje
Sarma
Sastojci:
Mljeveno meso: 600 gr
Luk naribani: 1 glavica
Mrkva: 1 kom
Riža: 2 šoljice
Tajna mješavina za šarenu dolmu: 1/2
So: po želji
Kupus: 1 glavica
Priprema:
Izmiješati: 600 g mljevenog mesa, 1 glavicu luka naribanog, 1 mrkvu, 2 šoljice riže, Pola vrečice Tajna mješavine za šarenu dolmu. Posoliti i ostaviti malo da odmore.
Glavicu kupusa srednje veličine zalediti u zamrzivač, najmanje 48 h.
Izvaditi i pokiseliti u vreloj vodi, listove izdvojiti, i filovati s mesom. U šerpu dodati pola Tajne za šarenu dolmu, kašiku masla i staviti da prokuha, zatim poredati sarmu i ostaviti da krčka na laganoj vatri 2 h.
Prijatno!
Recept podijelila: Selma Muhic
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Mljeveno meso: 600 gr
Luk naribani: 1 glavica
Mrkva: 1 kom
Riža: 2 šoljice
Tajna mješavina za šarenu dolmu: 1/2
So: po želji
Kupus: 1 glavica