tajnakuhinje

Sarma

tajnakuhinje

Sarma

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 gr

Luk naribani: 1 glavica

Mrkva: 1 kom

Riža: 2 šoljice

Tajna mješavina za šarenu dolmu: 1/2

So: po želji

Kupus: 1 glavica

Priprema:

Izmiješati: 600 g mljevenog mesa, 1 glavicu luka naribanog, 1 mrkvu, 2 šoljice riže, Pola vrečice Tajna mješavine za šarenu dolmu. Posoliti i ostaviti malo da odmore.
Glavicu kupusa srednje veličine zalediti u zamrzivač, najmanje 48 h.
Izvaditi i pokiseliti u vreloj vodi, listove izdvojiti, i filovati s mesom. U šerpu dodati pola Tajne za šarenu dolmu, kašiku masla i staviti da prokuha, zatim poredati sarmu i ostaviti da krčka na laganoj vatri 2 h.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Selma Muhic
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 gr

Luk naribani: 1 glavica

Mrkva: 1 kom

Riža: 2 šoljice

Tajna mješavina za šarenu dolmu: 1/2

So: po želji

Kupus: 1 glavica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.