Pljeskavice i salsa
Pljeskavice i salsa
Sastojci:
Salsa: ;
paradajza: 2
mladog luka: 1 vezica
avokado: 1
persuna: vezica
soli i bibera: malo
maslinovog ulja: 1 kasika
Pljeskavice: ;
mljevenog mesa: 850 gr.
rendanog sira ( mocarela ili neki drugi topljivi ): 1 solja
so i biber: po ukusu
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
Tajna zacina za cufte: 1 kasika
bijelog luka u prahu: malo
luka: 1 manja glavica
oregana: malo
ulje: za przenje
Ukrasavanje pljeskavica:: ;
topljivog sira: malo
majoneze: malo
senfa: malo
kiseli krastavci: par komada
ljuta papricica ( halapinjo ): 1
Priprema:
Isjecite paradajz i avokado na kockice.
Luk i persun sitno isjecite i dodajte paradajzu.
Dodajte zacine i ulje pa promijesajte,prekrijte celofanom i ostavite u frizider.
Meso stavite u dublju posudu, dodajte mu sitno sjeckan luk i rendan sir.
Mesu dodajte zacine i lagano izmjesajte drvenom kasikom ili rukom.
Mokrim rukama obikujte pljeskavice i przite na malo ulja.
Kada su pljestavice gotove pospite ih sa malo rendanog sira i posipajte masnocom u kojoj se prze da se otopi sir.
Kad se sir otopio pljeskavice vadite na list salate, ukrasite kasikicom majoneze i senfa.
Zatim ukrasite komadima kisele krastavice i kolutom ili dva ljute paprike.
Uz pljeskavice servirajte pripremljenu salsu i ako hocete pravite sendvice ili ispecite krompir.
Sastojci:
Salsa: ;
paradajza: 2
mladog luka: 1 vezica
avokado: 1
persuna: vezica
soli i bibera: malo
maslinovog ulja: 1 kasika
Pljeskavice: ;
mljevenog mesa: 850 gr.
rendanog sira ( mocarela ili neki drugi topljivi ): 1 solja
so i biber: po ukusu
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
Tajna zacina za cufte: 1 kasika
bijelog luka u prahu: malo
luka: 1 manja glavica
oregana: malo
ulje: za przenje
Ukrasavanje pljeskavica:: ;
topljivog sira: malo
majoneze: malo
senfa: malo
kiseli krastavci: par komada
ljuta papricica ( halapinjo ): 1