NihadinaKuhinja

Pljeskavice i salsa

NihadinaKuhinja

Pljeskavice i salsa

Sastojci:

Salsa: ;

paradajza: 2

mladog luka: 1 vezica

avokado: 1

persuna: vezica

soli i bibera: malo

maslinovog ulja: 1 kasika

Pljeskavice: ;

mljevenog mesa: 850 gr.

rendanog sira ( mocarela ili neki drugi topljivi ): 1 solja

so i biber: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za cufte: 1 kasika

bijelog luka u prahu: malo

luka: 1 manja glavica

oregana: malo

ulje: za przenje

Ukrasavanje pljeskavica:: ;

topljivog sira: malo

majoneze: malo

senfa: malo

kiseli krastavci: par komada

ljuta papricica ( halapinjo ): 1

Prvo pripremite salsu,

Isjecite paradajz i avokado na kockice.

Luk i persun sitno isjecite i dodajte paradajzu.

Dodajte zacine i ulje pa promijesajte,prekrijte celofanom i ostavite u frizider.

Meso stavite u dublju posudu, dodajte mu sitno sjeckan luk i rendan sir.

Mesu dodajte zacine i lagano izmjesajte drvenom kasikom ili rukom.

Mokrim rukama obikujte pljeskavice i przite na malo ulja.

Kada su pljestavice gotove pospite ih sa malo rendanog sira i posipajte masnocom u kojoj se prze da se otopi sir.

Kad se sir otopio pljeskavice vadite na list salate, ukrasite kasikicom majoneze i senfa.

Zatim ukrasite komadima kisele krastavice i kolutom ili dva ljute paprike.

Uz pljeskavice servirajte pripremljenu salsu i ako hocete pravite sendvice ili ispecite krompir.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Nihada Kopic
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.