Zapečene njoke sa bolonjez sosom
Zapečene njoke sa bolonjez sosom
Sastojci:
Mljeveno meso: 500 gr
Paradajz sos: 1 konzerva
So: 1 kašikica
Tajna začin: 1 kašikica
Tajna mješavina za špagete bolonjez: 1 kom
Njoki: Po želji
Topljivi sir: Po želji
Priprema:
Za bolonjez sos: Pola kile mljevenog mesa, 1 konzerva paradajz sosa, so, Tajna začin i Tajna mješavina za špagete bolonjez.
Pripremiti kao što piše na pakovanju od Tajne za špagete bolonjez i uz to dodati jos konzervu paradajz sosa.
Kad je gotovo, izmješati sos sa njokama u tepsiji i poredati preko izerendani sir.
Preko još origano posuti i peći dok sir ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!
Recept podijelila: Naida Zuzo Selman
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Mljeveno meso: 500 gr
Paradajz sos: 1 konzerva
So: 1 kašikica
Tajna začin: 1 kašikica
Tajna mješavina za špagete bolonjez: 1 kom
Njoki: Po želji
Topljivi sir: Po želji