Pizza
Klasicna pizza
Pizza
Klasicna pizza
Sastojci:
Brasno: 500 gr
Voda mlaka: 0.5 l
Kvasac: 1 kas
Kecap: 100 ml
Sampinjoni: 300 gr
Salama: 300 gr
Origano: Kasikica
Masline: Po zelji
Priprema:
U mlaku vodu rastvoriti kvasac i kašicicu šecera. Ostaviti 10 minuta. U to dodati malo soli, ulja i brašno. Zamijesiti tijesto da postane glatko. Napraviti jufkicu i ostaviti da odmori pola sata.
Kada tijesto naraste, jufku razvuci u okrugao pleh ravnomerne debljine. Pleh ili podmazati ili obložiti papirom za pecenje.
Peci oko 20 minuta na vec zagrijanoj rerni od 250 stepeni.
Kad je napola peceno izvaditi iz rerne premazati kecapom i onda redati sir salamu šampinjone origano a moze po zelji
Vratiti u rernu da se jos malo pece sve skupa
Sastojci:
Brasno: 500 gr
Voda mlaka: 0.5 l
Kvasac: 1 kas
Kecap: 100 ml
Sampinjoni: 300 gr
Salama: 300 gr
Origano: Kasikica
Masline: Po zelji