tajnakuhinje

Slana torta

tajnakuhinje

Slana torta

Sastojci:

Za koru: ;

Jaja: 3 kom

Mlijeko: 6 kašika

Ulje: 6 kašika

Prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: Po potrebi

Fil: ;

Pavlaka: 300 gr

Kiseli krastavci: po želji

Mortadela ili salama: Po želji

Sir i majoneza: Po želji

Priprema:

Kore napraviti žute ili sa špinatom i ajvarom.
Ja sam 2 žute i jednu sa ajvarom.
Za koru:3 jaja, 6 kašika mlijeka, 6 kašika ulja, prašak za pecivo i brašna po potrebi.
Za crvenu koru stavim 2 kašike ajvara.
Fil: pavlaka(300 grama), kiseli krastavcici (nasjeckani), mortadela ili salama(sta zelite), sir i majoneza.
Kore ispeći i ohladit.i
Fil majoneze i pavlake podjeliti i u jedan staviti krastavce, u drugi mortadelu i u treci sir.
Filovati i ukrasiti po zelji.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Azra Nezic Agic
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Za koru: ;

Jaja: 3 kom

Mlijeko: 6 kašika

Ulje: 6 kašika

Prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: Po potrebi

Fil: ;

Pavlaka: 300 gr

Kiseli krastavci: po želji

Mortadela ili salama: Po želji

Sir i majoneza: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.