tajnakuhinje
Filovane paprike
tajnakuhinje
Filovane paprike
Sastojci:
Faširano meso: 800 gr
Luk: 2 glavice
Riže: 1 čaša (250 ml)
Biber: 1 kašikica
Tajna mješavina za punjene paprike: 1 kom
Paprike: 1 kg
Vrhnje za kuhanje: 250 ml
Priprema:
Sve sastojke izmiješati, najbolje rukom.
Paprike očistiti, oprati, izdubiti patljace i puniti smjesom.
Može se kuhati u šerpi ili peći u pećnici.
Peći na 250° oko 30 minuta poklopljene pa ih okrenuti na drugu stranu i narednih 30 minuta peći poklopljeno.
Skloniti poklopac i zapeći ih još 5 minuta te dodati 250 ml. Vrhnja za kuhanje.
Kad vrhnje zavrije vaditi iz pećnice i servirati!
Ja sam dodala izmedju patlidžan i tikvice.
Prijatno!
Recept podijelila: Sumeya
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Faširano meso: 800 gr
Luk: 2 glavice
Riže: 1 čaša (250 ml)
Biber: 1 kašikica
Tajna mješavina za punjene paprike: 1 kom
Paprike: 1 kg
Vrhnje za kuhanje: 250 ml