tajnakuhinje

Filovane paprike

tajnakuhinje

Filovane paprike

Sastojci:

Faširano meso: 800 gr

Luk: 2 glavice

Riže: 1 čaša (250 ml)

Biber: 1 kašikica

Tajna mješavina za punjene paprike: 1 kom

Paprike: 1 kg

Vrhnje za kuhanje: 250 ml

Priprema:

 
Sve sastojke izmiješati, najbolje rukom.
Paprike očistiti, oprati, izdubiti patljace i puniti smjesom.
Može se kuhati u šerpi ili peći u pećnici.
 
Peći na 250° oko 30 minuta poklopljene pa ih okrenuti na drugu stranu i narednih 30 minuta peći poklopljeno.
Skloniti poklopac i zapeći ih još 5 minuta te dodati 250 ml. Vrhnja za kuhanje.
Kad vrhnje zavrije vaditi iz pećnice i servirati!
Ja sam dodala izmedju patlidžan i tikvice. 
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Sumeya
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Faširano meso: 800 gr

Luk: 2 glavice

Riže: 1 čaša (250 ml)

Biber: 1 kašikica

Tajna mješavina za punjene paprike: 1 kom

Paprike: 1 kg

Vrhnje za kuhanje: 250 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.