tajnakuhinje

Bosanski lonac

tajnakuhinje

Bosanski lonac

Sastojci:

Junetina: 500 gr

Teletina: 500 gr

Krompir: 1 kg

Mrkva: 2 kom

Luk crveni : 2 glavice

Luk bijeli: Po želji

Lovorov list: 1 kom

Maslac/ulje: 1 kašika

Tajna začin: 1 kom

500 g junetine, 500 g teletine, 1 kg krompira, 2 mrkve, luk crveni i bijeli, lovorov list, kašiku maslaca, ulje, so, mješavina za Bosanski lonac Tajna, biber, crvena paprika.
Sve poredati u lonac, začiniti, odozgo dodati pola glavice kupusa na krupnije izrezan, zaliti vrelom vodom, poklopiti papirom, vezati, staviti da kuha, čim prokuha smanjiti na laganu vatru i kuhati 2 ili 3 sata.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Aida Lepir
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.