tajnakuhinje

Rolat od piletine i sira

tajnakuhinje

Rolat od piletine i sira

Sastojci:

Jedan paket kora za pite: 500 gr

Pileći file: 500 gr

Tajna začin za piletinu: 1 kom

Gauda sir: 500 gr

Maslinovo ulje: 1 kašikica

Jaja: 2 kom

Začini: Po želji

Pavlaka: Manja čaša

Susam: Po želji

Jedan paket kora za pite (500gr) podijeliti na dva dijela, otprilike po 6 kom.
500 gr pileceg filea isjeckati i začiniti sa Tajna začinom za piletinu i sa malo maslinovog ulja ,pustiti da sve malo odstoji i marinira se.
500 gr sira gaude ili nekog drugog po zelji izerendati, 2 jaja izmiješati sa malo soli i sa manjom časom pavlake.
Na radnu površinu staviti dvije kore pa premazati jajima, staviti traću koru pa posuti sirom i tako do šeste kore, gdje se na jedan kraj stavi pola smjese filea i pospe se sirom i smjesom od jaja, zatim se zarola u rolat.
Staviti u tepsiju,urolati isto i drugi rolat, zatim ih premazati sa jajima i posuti susamom.
Peći na temperaturi 200 stepeni(zavisi od rerne) oko 45-50 min
Služiti uz razne umake, jogurt ili samo preliti vrhnjem za kuhanje.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Nezira Dedic
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
 
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.