tajnakuhinje

Punjeni zvrk

tajnakuhinje

Punjeni zvrk

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Toplog mlijeka: 1/2 l

Germa: 1 kašika

Šećera: 1 kašika

Bjelance: 1 kom

Soli: 1 kašikica

Maslac: 100 gr

Faširano meso: 800 gr

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 1 kom

Bijeli luk u prahu: 1 kašikica

Ajvar ili Sir: Po želji

Priprema:

Recept za tijesto:1kg brašna, 1/2l toplog mlijeka, 1 kašika germe, 1 kašika šećera, 1 bjelance, 1 kašika soli i 100g maslaca sobne temperature.Zakuhati tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti da nadođe 1 sat.
Napomena: tijesto je tvrđe.

U međuvremenu pripremimo fil: 800g faširanog mesa, 1 glavica crvenog luka, 1 izerendanu mrkvu, bijeli luk u prahu i začiniti Tajnom. Sve skupa izdinstati. Ja sam premazala ajvarom a može bilo koji namaz i posula topljivim sirom. Prije pečenja premazati žumancetom u koje dodamo dvije kašike mlijeka.
 
Peći na 200 stepeni oko 30 min.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Kademlija Filan-Begović
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Brašno: 1 kg

Toplog mlijeka: 1/2 l

Germa: 1 kašika

Šećera: 1 kašika

Bjelance: 1 kom

Soli: 1 kašikica

Maslac: 100 gr

Faširano meso: 800 gr

Crveni luk: 1 glavica

Mrkva: 1 kom

Bijeli luk u prahu: 1 kašikica

Ajvar ili Sir: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.