tajnakuhinje
Punjeni zvrk
tajnakuhinje
Punjeni zvrk
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Toplog mlijeka: 1/2 l
Germa: 1 kašika
Šećera: 1 kašika
Bjelance: 1 kom
Soli: 1 kašikica
Maslac: 100 gr
Faširano meso: 800 gr
Crveni luk: 1 glavica
Mrkva: 1 kom
Bijeli luk u prahu: 1 kašikica
Ajvar ili Sir: Po želji
Priprema:
Recept za tijesto:1kg brašna, 1/2l toplog mlijeka, 1 kašika germe, 1 kašika šećera, 1 bjelance, 1 kašika soli i 100g maslaca sobne temperature.Zakuhati tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti da nadođe 1 sat.
Napomena: tijesto je tvrđe.
U međuvremenu pripremimo fil: 800g faširanog mesa, 1 glavica crvenog luka, 1 izerendanu mrkvu, bijeli luk u prahu i začiniti Tajnom. Sve skupa izdinstati. Ja sam premazala ajvarom a može bilo koji namaz i posula topljivim sirom. Prije pečenja premazati žumancetom u koje dodamo dvije kašike mlijeka.
Napomena: tijesto je tvrđe.
U međuvremenu pripremimo fil: 800g faširanog mesa, 1 glavica crvenog luka, 1 izerendanu mrkvu, bijeli luk u prahu i začiniti Tajnom. Sve skupa izdinstati. Ja sam premazala ajvarom a može bilo koji namaz i posula topljivim sirom. Prije pečenja premazati žumancetom u koje dodamo dvije kašike mlijeka.
Peći na 200 stepeni oko 30 min.
Prijatno!
Recept podijelila: Kademlija Filan-Begović
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Brašno: 1 kg
Toplog mlijeka: 1/2 l
Germa: 1 kašika
Šećera: 1 kašika
Bjelance: 1 kom
Soli: 1 kašikica
Maslac: 100 gr
Faširano meso: 800 gr
Crveni luk: 1 glavica
Mrkva: 1 kom
Bijeli luk u prahu: 1 kašikica
Ajvar ili Sir: Po želji