tajnakuhinje

Teleća šnicla sa pire krompirom i Tajna začinom

tajnakuhinje

Teleća šnicla sa pire krompirom i Tajna začinom

Sastojci:

Teleća šnicla: 3 kom

Tajna za grill: 1 vrečica

Bijeli luk: 2 čehna

Krompir: 1 kg

Mlijeko: 1 čaša

Pavlaka: 2 kašike

So : Po želji

Priprema:
Šnicle začinimo sa Tajna grill začinom i stavimo u šerpu da se izdinstaju, dodamo bijeli luk i vodu i ostavimo da se kuha 20 minuta. Kada voda ispari šnicle su gotove.
 
Za pire: Oguliti i oprati krompir, staviti ga da se kuha, kada je kuhan ocijediti vodu, dodati čašu mlijeka, pavlake i posoliti. Izgnječiti ga pasirkom i servirati uz salatu i šniclu.
 
Prijatno!
 
Recept podijelila: Eldina Osmanbegović
 
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
 
 
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.