tajnakuhinje

Mali ćevap sa povrćem

tajnakuhinje

Mali ćevap sa povrćem

Sastojci:

Izrezano meso (teletina/junetina but): 500 gr

Crveni luk: 3 glavice

Šampinjoni: 100 gr

Mrkva: 2 kom

Bijeli luk: 2 čehna

Krompir: 2 kom

Tajna začin: 1 kašika

Tajna mješavina za sitni ćevap: 2 kašike

Priprema:
Na ulju popržiti luk tanko nasjeckan ili ko voli može ga isjeckati na sitno. Dodati meso, začiniti mješavinom začina i skupa popržiti. Dodati 1 dcl tople vode i dinstati da meso omekša.
Zatim sve povrće sjediniti i dodati u meso. Dodati vode toliko da pokrije u loncu sve i kuhati uz podlijevanje dok se ne skuha i voda ne ispari.
Pred kraj dodati vrećicu Tajna začina i 600 -700ml vode i kuhati još oko 10-tak minuta i gotovo 
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.