tajnakuhinje
Mali ćevap sa povrćem
tajnakuhinje
Mali ćevap sa povrćem
Sastojci:
Izrezano meso (teletina/junetina but): 500 gr
Crveni luk: 3 glavice
Šampinjoni: 100 gr
Mrkva: 2 kom
Bijeli luk: 2 čehna
Krompir: 2 kom
Tajna začin: 1 kašika
Tajna mješavina za sitni ćevap: 2 kašike
Priprema:
Priprema:
Na ulju popržiti luk tanko nasjeckan ili ko voli može ga isjeckati na sitno. Dodati meso, začiniti mješavinom začina i skupa popržiti. Dodati 1 dcl tople vode i dinstati da meso omekša.
Zatim sve povrće sjediniti i dodati u meso. Dodati vode toliko da pokrije u loncu sve i kuhati uz podlijevanje dok se ne skuha i voda ne ispari.
Pred kraj dodati vrećicu Tajna začina i 600 -700ml vode i kuhati još oko 10-tak minuta i gotovo
Sastojci:
Izrezano meso (teletina/junetina but): 500 gr
Crveni luk: 3 glavice
Šampinjoni: 100 gr
Mrkva: 2 kom
Bijeli luk: 2 čehna
Krompir: 2 kom
Tajna začin: 1 kašika
Tajna mješavina za sitni ćevap: 2 kašike