Polagani burek
Za sve ljubitelje pita koji ne vole ili prosto nemaju vremena za razvijanje jufke.
Polagani burek
Za sve ljubitelje pita koji ne vole ili prosto nemaju vremena za razvijanje jufke.
Sastojci:
Jufka integralna ili od heljde: ½ kg
Mljeveno meso: 800g
Crveni luk: 200g
Tajna mješavina za burek Vispak: 2 kašike
Kisela voda: ½ lit
Jaja: 2kom
Ulje: 1 šolja
Maslac: 125g
Biber Vispak: 1 kašikica
Sol: 1 kašikica
Priprema:
Crveni luk sitno nasjeckati pa propržiti sa mesom, dodati Tajna mješavinu za burek, sol i mljeveni biber. Ulje i maslac zagrijati i sjediniti. Zatim u tepsiju redati jufku, pa red pripremljenog mesa, pa jufku, koju je potrebno premazivati ili poljevati sa pripremljenom masom od ulja i maslaca. Kad se burek složio, isjeći na kocke.
U posudi pomiješati jaja, kiselu vodu i malo soli da se masa sjedini, pa sa dobijenom masom preliti isječeni burek. Peći u rerni na 250 stepeni oko 30 minuta. Poslužiti sa kiselim mlijekom ili jogurtom.
Sastojci:
Jufka integralna ili od heljde: ½ kg
Mljeveno meso: 800g
Crveni luk: 200g
Tajna mješavina za burek Vispak: 2 kašike
Kisela voda: ½ lit
Jaja: 2kom
Ulje: 1 šolja
Maslac: 125g
Biber Vispak: 1 kašikica
Sol: 1 kašikica
 
   