tajnakuhinje

Polagani burek

Za sve ljubitelje pita koji ne vole ili prosto nemaju vremena za razvijanje jufke.

tajnakuhinje

Polagani burek

Za sve ljubitelje pita koji ne vole ili prosto nemaju vremena za razvijanje jufke.

Sastojci:

Jufka integralna ili od heljde: ½ kg

Mljeveno meso: 800g

Crveni luk: 200g

Tajna mješavina za burek Vispak: 2 kašike

Kisela voda: ½ lit

Jaja: 2kom

Ulje: 1 šolja

Maslac: 125g

Biber Vispak: 1 kašikica

Sol: 1 kašikica

Priprema:

Crveni luk sitno nasjeckati pa propržiti sa mesom, dodati Tajna mješavinu za burek, sol i mljeveni biber. Ulje i maslac zagrijati i sjediniti. Zatim u tepsiju redati jufku, pa red pripremljenog mesa, pa jufku, koju je potrebno premazivati ili poljevati sa pripremljenom masom od ulja i maslaca. Kad se burek složio, isjeći na kocke.

U posudi pomiješati jaja, kiselu vodu i malo soli da se masa sjedini, pa sa dobijenom masom preliti isječeni burek. Peći u rerni na 250 stepeni oko 30 minuta. Poslužiti sa kiselim mlijekom ili jogurtom.

Sastojci:

Jufka integralna ili od heljde: ½ kg

Mljeveno meso: 800g

Crveni luk: 200g

Tajna mješavina za burek Vispak: 2 kašike

Kisela voda: ½ lit

Jaja: 2kom

Ulje: 1 šolja

Maslac: 125g

Biber Vispak: 1 kašikica

Sol: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:16:09
Sup
AmelaIseni 2019-08-18 13:16:30
Super*
Kfehima 2019-09-04 11:06:14
Burek uvijek moze.