tajnakuhinje

Gulaš sa Tajnom

tajnakuhinje

Gulaš sa Tajnom

Sastojci:

Juneća šnicla: 500 gr

Crveni luk: 3 glavice

Bijeli luk: 3 cehna

Mrkva: 3 kom

Paradajz: 1 kom

Tajna začin: Po želji

Biber: Po želji

Priprema:

 Juneću šniclu mekši dio oko 0,5 kg izrezati na kocke, zatim dodati  crvenog luka 3 glavice, bijelog luka par cesnjaka, sitnije sjeckane mrkve, 1 veci paradajz i malo soli. Pržiti na u ulju dok luk ne omekša pa zatim dodati crvenu papriku i zaliti vodom. Može se kratko i prokuhati u pretisu ili dinstati u manjoj količini vode. Kada je meso kuhano dodati začin tajna, biber u zrnu i mljeveni biber,lovorov list,tucane ljute paprike i soli po potrebi.

Gustoća se može dobiti dodavanjem brašna razmučenog u vodi ili dodavanjem prezle. Dodati još malo vode i kuhati do željene gustoće. Gotov gulaš posuti suhim ili svježim peršunom.

Prijatno!

Recept podijelila: Zijada Salketić

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Juneća šnicla: 500 gr

Crveni luk: 3 glavice

Bijeli luk: 3 cehna

Mrkva: 3 kom

Paradajz: 1 kom

Tajna začin: Po želji

Biber: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.