Gulaš sa teletinom i povrćem
Gulaš sa teletinom i povrćem
Sastojci:
Teletina: 1 kg
Crveni luk: 2 glavice
Bijeli luk: 1 glavica
Mrkva: 2 kom
Grašak: 1 šaka
So, biber, Tajna začin: Po želji
Tajna mješavina za gulaš i paprikaš: 1 kom
Kajmak: 2 kašike
Priprema:
Izrezati teletinu na komadiće po želji i staviti da se malo proprži. Dok se to prži dodati izrezani luk bijeli i crveni i mrkvu i staviti da se malo proprži sa teletinom. Staviti i grašak i ostale začine, zaliti vrelom vodom i staviti da se kuha. Dok se to kuha pripremiti krompir, oguliti ga i staviti da se skuha. Kad je gulaš gotov istresti u tanjir Tajnu začin pomiješati sa vodom i istresti u gulaš. Kad se istrese Tajna začin za gulaš, kuhati još pet minuta i skloniti sa vatre. Dok se to hladi skuhani krompir istresti u posudu, posoliti i staviti Tajna začin i umiješati sa mikserom. Pri samom kraju staviti kajmak pomiješati malo i gotovo je.
Piru možemo oblikovati u kuglice, staviti u tanjir i istresti gulaš. Spremno je za posluženje. Veoma je ukusno
Brzo se pravi i peče i bude gotovo za 50 minuta.
Prijatno!
Recept podijelila: Azira Korlatović
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Teletina: 1 kg
Crveni luk: 2 glavice
Bijeli luk: 1 glavica
Mrkva: 2 kom
Grašak: 1 šaka
So, biber, Tajna začin: Po želji
Tajna mješavina za gulaš i paprikaš: 1 kom
Kajmak: 2 kašike