tajnakuhinje

Pileća maslanica sa sosom i gljivama

tajnakuhinje

Pileća maslanica sa sosom i gljivama

Sastojci:

Tijesto: ;

Brašno: 600 gr

Suhi kvasac: 1 kašika

Sol: 1 kašikica

Šećer: 1 kašikica

Maslinovo ulje: 1 kašika

Jogurt: 1 kašika

Mlaka voda: Po potrebi

Fil: ;

Pileći file: 500 gr

Luk: 2 glavice

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Tajna mješavina za gril: 1 kašika

Gljive: 500 gr

Topljeni sir: 300 gr

Preljev: ;

Vrhnje za kuhanje: 250 gr

Kiselo vrhnje: 200 gr

Origano: Po potrebi

Priprema:

Priprema: 
 
Tijesto od navedenih sastojaka zamjesiti i ostaviti da nadođe.
Fil: Pileći file (isjeći na kockice), 2 glavice luka, Tajna mješavina začina, Tajna mješavina zašina za gril, Šampinjoni
 
Sve skupa propržiti !
 
Naribati sir Livada ili bilo koji žuti sir.
 
Na brašnu razvuci tijesto koje sam prije toga podijelila u 4 loptice.
Loptice razvuci u obliku pizze i na polovicu tijesta dodavati nadjev koji sam posipala sirom. Preklopiti i krajeve stisnuti viljuškom da ne izlazi nadjev vani. Svaku sam premazala jajetom i posula čurokotovim sjemenkama

Sastojci:

Tijesto: ;

Brašno: 600 gr

Suhi kvasac: 1 kašika

Sol: 1 kašikica

Šećer: 1 kašikica

Maslinovo ulje: 1 kašika

Jogurt: 1 kašika

Mlaka voda: Po potrebi

Fil: ;

Pileći file: 500 gr

Luk: 2 glavice

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Tajna mješavina za gril: 1 kašika

Gljive: 500 gr

Topljeni sir: 300 gr

Preljev: ;

Vrhnje za kuhanje: 250 gr

Kiselo vrhnje: 200 gr

Origano: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.