tajnakuhinje

Kvrguša sa Tajnom

tajnakuhinje

Kvrguša sa Tajnom

Sastojci:

Brašno: 500 gr

Soli: mala kasikica

Tajna začin: dvije kasikice

Crvena paprika: mala kasikica

Jaja: 2 kom

Mlijeko: 450 ml

Voda: 100-250 ml

Pileća prsa: 500 gr

Vrhnje za kuhanje: 50 ml

Priprema:

Brasno, so, mlijeko, vodu, jaja izmijesamo da gustina tijesta bude tecna. Na pouljenu tepsiju koju smo prethodno zagrijali u rerni, izlijemo tijesto. Po vrhu poredati piletinu koju smo " potajnili" sa Vispakovom mjesavinom, kasikica crvene paprike. Peci 25 min na 250 stepeni. Kada je kvrgusa pecena, pospemo mlijekom i vrhnjom za kuhanje. Vratiti u iskljucenu rernu na 3 min.

Prijatno!

Recept podijelila: Jasmina Ramić 

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Sastojci:

Brašno: 500 gr

Soli: mala kasikica

Tajna začin: dvije kasikice

Crvena paprika: mala kasikica

Jaja: 2 kom

Mlijeko: 450 ml

Voda: 100-250 ml

Pileća prsa: 500 gr

Vrhnje za kuhanje: 50 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.