Kvrguša sa Tajnom
Kvrguša sa Tajnom
Sastojci:
Brašno: 500 gr
Soli: mala kasikica
Tajna začin: dvije kasikice
Crvena paprika: mala kasikica
Jaja: 2 kom
Mlijeko: 450 ml
Voda: 100-250 ml
Pileća prsa: 500 gr
Vrhnje za kuhanje: 50 ml
Priprema:
Brasno, so, mlijeko, vodu, jaja izmijesamo da gustina tijesta bude tecna. Na pouljenu tepsiju koju smo prethodno zagrijali u rerni, izlijemo tijesto. Po vrhu poredati piletinu koju smo " potajnili" sa Vispakovom mjesavinom, kasikica crvene paprike. Peci 25 min na 250 stepeni. Kada je kvrgusa pecena, pospemo mlijekom i vrhnjom za kuhanje. Vratiti u iskljucenu rernu na 3 min.
Prijatno!
Recept podijelila: Jasmina Ramić
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Brašno: 500 gr
Soli: mala kasikica
Tajna začin: dvije kasikice
Crvena paprika: mala kasikica
Jaja: 2 kom
Mlijeko: 450 ml
Voda: 100-250 ml
Pileća prsa: 500 gr
Vrhnje za kuhanje: 50 ml