Ćufte
Ćufte
Sastojci:
Faširano meso: 500 gr
Tajna začin za ćufte: 2 kašike
Brašno: 4 kašike
Ulje: 3 kašike
Krompir: 1 kg
Priprema:
Potrebno faširano pola kilograma i začin za ćufte Vispak, sjediniti po uputstvu i praviti ćuftice.
Za sos, upržiti brašno na par kašika ulja zatim dodati začine po želji, ja sam stavila so, mješavinu začina Vispak, crvenu papriku i biber. Na kraju dodati vode koliko hoćete da vam bude gusto. Vratiti ispržene ćuftice u sos da malo krčkaju.
Za pire skuhati 1kg krompira sa soli, ocijediti, dodati mlijeka jednu šolju ugrijanog i dvije do tri kašike putera može i margarin.Dobro umutiti mikserom i servirati.
PRIJATNO!
Recept podijelila: Zekira Kaltak-Kovačević
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Faširano meso: 500 gr
Tajna začin za ćufte: 2 kašike
Brašno: 4 kašike
Ulje: 3 kašike
Krompir: 1 kg