tajnakuhinje

Laganini pečene jabuke

tajnakuhinje

Laganini pečene jabuke

Sastojci:

Jabuke: 500 gr

Laganini puding vanilija: 1 kom

Laganini vanilija šećer: 2 kom

Brusnica: 60 gr

Mlijeko: 1/2 l

Orah jezgra: 200 gr

Bademi u listićima: 50 gr

Začinsko bilje: 10 gr

Limun: 1 kom

Mljeveni keks: 100 gr

Maslac: 2 kašike

Laganini šlag krema vanilija: 1 kom

Priprema:

Jabuke oguliti, poprskati limunovim sokom pa isjeći na šnite. Na maslacu prodinstati jabuke, dodati vanilija Laganini šećer i brusnice.

Skloniti jabuke sa vatre a u međuvremenu pripremiti Laganini šlag kremu vanilija.

Pripremiti puding vanilija Laganini pa ohladiti. U posudi sjediniti šlag kremu i puding vaniliju i dobro umutiti.

Servirati u čašu kremu zatim pripremljene jabuke sa brusnicama i na kraju ponovo kremu i jabuke, dekorisati sa brusncama, orah jezgrom, mljevenim keksom i začinskim biljem.

Prijatno!

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.