Laganini pečene jabuke
Laganini pečene jabuke
Sastojci:
Jabuke: 500 gr
Laganini puding vanilija: 1 kom
Laganini vanilija šećer: 2 kom
Brusnica: 60 gr
Mlijeko: 1/2 l
Orah jezgra: 200 gr
Bademi u listićima: 50 gr
Začinsko bilje: 10 gr
Limun: 1 kom
Mljeveni keks: 100 gr
Maslac: 2 kašike
Laganini šlag krema vanilija: 1 kom
Priprema:
Priprema:
Jabuke oguliti, poprskati limunovim sokom pa isjeći na šnite. Na maslacu prodinstati jabuke, dodati vanilija Laganini šećer i brusnice.
Skloniti jabuke sa vatre a u međuvremenu pripremiti Laganini šlag kremu vanilija.
Pripremiti puding vanilija Laganini pa ohladiti. U posudi sjediniti šlag kremu i puding vaniliju i dobro umutiti.
Servirati u čašu kremu zatim pripremljene jabuke sa brusnicama i na kraju ponovo kremu i jabuke, dekorisati sa brusncama, orah jezgrom, mljevenim keksom i začinskim biljem.
Prijatno!
Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba
Sastojci:
Jabuke: 500 gr
Laganini puding vanilija: 1 kom
Laganini vanilija šećer: 2 kom
Brusnica: 60 gr
Mlijeko: 1/2 l
Orah jezgra: 200 gr
Bademi u listićima: 50 gr
Začinsko bilje: 10 gr
Limun: 1 kom
Mljeveni keks: 100 gr
Maslac: 2 kašike
Laganini šlag krema vanilija: 1 kom