tajnakuhinje

Grah

tajnakuhinje

Grah

Sastojci:

Grah: 500 gr

Luk: 1 veca glavica

Mrkva: 2 kom

Suho meso: 200 gr

Ulje: 2 dl

Bijeli luk: Po želji

Tajna mješavina za grah: 2 kašike

Priprema:

Priprema
Grah prije kuhanja na 2 sata ostaviti da omeksa i nabubri.
Prokuhati ga nekoliko minuta pa procjediti.
Zatim procijedjeni grah staviti u vrelu vodu, narezati mrkvu i pustiti da se kuha 1.5 -2 sata zavisi od peci i vrste graha, uz povremeno dodavanje vode.
Pred sami kraj kuhanja ja uprzim na ulju glavicu luka dodam u grah i narezem malo suhog mesa na sitno,sve to zavrsim sa tajna mjesavina za grah, pustim jos malo da krcka i gotovo 

Sastojci:

Grah: 500 gr

Luk: 1 veca glavica

Mrkva: 2 kom

Suho meso: 200 gr

Ulje: 2 dl

Bijeli luk: Po želji

Tajna mješavina za grah: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.