tajnakuhinje

Teletina u sosu sa krompirom

tajnakuhinje

Teletina u sosu sa krompirom

Sastojci:

Teletina: 700 gr

Bijeli luk: 2 cehna

Biber: Po zelji

Tajna začin: 2 kašikice

Maslinovo ulje: malo

Brašno: 2 kašike

Kurkuma: Po želji

Krompir : 1 kg

Mrkva: 3 velike

Priprema
Teletinu zasijeci svaki komad po sredini i dodati komadic bijelog luka, zaciniti biberom, zacinom Tajna i prziti na malo maslinovog ulja. Kada je teletina pecena izvaditi iz tave i istoj tavi gdje se przilo meso dodati brasno razmuceno sa malo vode i istresti u tavu i zgusnuti do zeljene gustoce zaciniti i dodati malo kurkume. Vratiti meso u tavu i kuhati minut.
Krompi i mrkvu oguliti popoloviti na pola i zaciniti Tajnom, ruzmarinom i peci na pek papiru, dodati malo vode.

Recept podijelila: Adis Emina Eskić

Za još recepata posjetite: www.bosanskakuhinja.ba

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.